Със 112 гласа за, 0 против и 1 въздържал се

...
Със 112 гласа за, 0 против и 1 въздържал се
Коментари Харесай

Временната комисия за конституцията беше спряна от парламента

Със 112 гласа " за ", 0 срещу и 1 въздържал се Народното събрание анулираха решението за основаване на краткотрайна комисия, която да преглежда новата конституция, препоръчана от ГЕРБ.
Комисията бе основана на 2 октомври, като имаше за цел да провежда разисквания сред специалисти конституционалисти за хрумвания по нов главен закон.
 Край с фантазиите на Борисов за нова Конституция Край с фантазиите на Борисов за нова Конституция
Народното събрание отхвърли концепцията на ГЕРБ за производство на избори за Велико народно събрание. Така промени в Конституцията няма да има. В поддръжка на прочие..
Тя бе управлявана от Десислава Атанасова от ГЕРБ и заседава единствено един път в границите на 20 минути. В нея отхвърлиха да се включат депутати от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, а Конституционният съд стартира дело, като всички постъпили мнения на адвокати в съда посочваха, че комисията е противоконституционна.
Вчера пък изключително в дневния ред на Народно събрание бе вкарана точка за привикване на Велико национално заседание, само че. Премиерът Борисов бе заречен, че в случай че депутатите одобряват да се свика Велико народно събрание ще подаде оставка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР