Със 108 гласа за“, 51 против“ и нито един въздържал

...
Със 108 гласа за“, 51 против“ и нито един въздържал
Коментари Харесай

Удължиха мандата на подуправителя до избиране на управител на НЗОК със задна дата

Със 108 гласа „ за “, 51 „ срещу “ и нито един въздържал се Народното събрание одобри на второ четене изменението на Закона за здравното обезпечаване, с което вр. и. д. шеф на НЗОК продължава да извършва функционалностите си до избирането на нов шеф, като смяната влиза в действие от 12 юли. Това бе текстът, импортиран в началото от депутата от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили проф. Костадин Ангелов. Така доктор Йорданка Пенкова ще остане на поста до избирането на нов началник на Здравната каса.  

По време на късия спор националният представител от Има Такъв Народ проф. Андрей Чорбанов изрази страдание от обстоятелството, че не се приема импортираното от него предложение за слагане на ограничаване от 2 месеца като оптимален период, в който вр. и. д. шеф на фонда може да остане на управителния пост. По думите на проф. Чорбанов с гласуването си депутатите дават неприятен сигнал към изборните длъжности и одобряването на волност на техните мандати.

Припомняме, че единствен претендент за шеф на НЗОК е оферти от ПП-ДБ икономист Станимир Михайлов, а парламентарната Комисия по опазването на здравето насрочи за 24 юли изключително съвещание, на което той ще бъде изслушан.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР