Сърцето е един от най-важните органи, но изненадващо ние не

...
Сърцето е един от най-важните органи, но изненадващо ние не
Коментари Харесай

5 вълшебни храни, без които сърцето не може

Сърцето е един от най-важните органи, само че изненадващо ние не се грижим за него, както би трябвало и не му обръщаме нужното внимание. Всеки ден го подлагаме на стрес, който постоянно идва точно от нездравословното хранене.

Това не е по никакъв начин хубаво, защото мазните храни подвигат равнищата на холестерола, което води до задръстване на артерии, до неправилна сърдечна активност, а това от своя страна до съдбовен край.

Сърдечносъдовите болести са най-честата причина за гибелта на огромна част от хората по света. Здравословното хранене може доста да повлияе на здравето на сърцето, написа Една.бг.

Днес ще ви разкрием няколко доста елементарни продукта, с които да подобрите здравето на сърцето си - те са основа на здравословното хранене.

Мазни риби - Мазните риби като скумрия, сардини, сьомга са източник на потребните омега-3 мастни киселини. Тези мастни киселини непосредствено се свързват с редуцирането на триглицеридите и понижават риска от сърдечносъдови положения като аритмия и атеросклероза.

Червено вино - Консумацията на алено вино в умерени количества намалява риска от развиване на сърдечносъдови болести.

Цитрусови плодове - Флавоноидите в цитрусовите плодове са виновни за намаляването на риска от сърдечносъдовите проблеми.

Ядки - Хората, които постоянно употребяват ядки, са с по-малък риск да развият сърдечносъдови болести. Освен че са източници на потребни мазнини, ядките съдържат фибри и витамин Е. Редовната им консумация намалява неприятния холестерол.

Домати - Доматите съдържат потребния за сърцето калий в доста огромни количества. В тях има също ликопен, каротеноид, който оказва помощ по натурален метод да се борим с неприятния холестерол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР