Сърцето е част от сърдечно-съдовата система, която транспортира хранителни вещества

...
Сърцето е част от сърдечно-съдовата система, която транспортира хранителни вещества
Коментари Харесай

Четирите продукта, които вредят на сърцето ни

Сърцето е част от сърдечно-съдовата система, която транспортира хранителни субстанции и О2 в тялото, като обезпечава нейните витални функционалности. Важно е да го държите в добра форма.
Днес ние преглеждаме артикули, които унищожават сърцето.
1. Захар.
Тя води до повишение на налягането, пострадвания на кръвоносните съдове, способства за образуването на кръвни съсиреци. Предизвиква липса на тиамин, който предизвиква дистрофия на сърдечния мускул.

Увеличава натрупването на екстраваскуларна течност, чийто остатък води до прекъсване на сърцето. Повишава холестерола и телесното тегло, като по този метод утежнява кръвообращението и усилва натоварването на сърцето.
Намалете приема на захар или заменете с такива артикули:
1) Пресни плодове: грозде, ягоди, череши. Съдържат огромно количество фибри. Това понижава негативните резултати на глюкозата върху организма;
2) Сушени плодове: сушени кайсии, стафиди. Те почистват кръвта и кръвоносните съдове от холестерола, понижават риска от сърдечен удар;

3) Черен шоколад. Поради наличието на епикатехин се усъвършенства положението на вътрешната повърхнина на съдовете. Той също по този начин понижава кръвното налягане и покачва инсулиновата чувствителност;
2. Месо, мазни и пържени храни.
Развива затлъстяването, покачва равнището на холестерола в кръвта, което в допълнение образува тромби. Това затруднява кръвообращението и сърдечната функционалност.

То също по този начин усилва риска от развиване на сърдечна непълнота с 2 пъти. Повишава кръвното налягане, утежнява храносмилателния тракт, замърсява организма с отрови и шлаки. Това прави стените на съдовете хлабави.

3. Сол.

Излишната сол в тялото предизвиква конвулсия на сърдечния мускул, водещ до сърдечен удар.

Освен това, солта усилва натоварването на миокарда и покачва кръвното налягане. Задържа течност в организма, което води до нараснало натоварване на сърцето и кръвоносните съдове. Това прави нежни стените на кръвоносните съдове.

4. Алкохол.

Той усилва съсирването на кръвта, заради което сърцето би трябвало да форсира ритъма, с цел да премине кръвта по-бързо. Това покачва кръвното налягане и усилва сърдечната периодичност, написа zdrave.to.

Алкохолът също нарушава метаболизма, прави сърдечните тъкани отпуснати, което усилва риска от атеросклероза.

Други нездравословни артикули:

маргарин;

Сладолед;

Закупени сосове, кетчуп и майонеза;

чипсове;

Газирани напитки;

Яжте вярно. Добавете повече зеленчуци и плодове към вашата диета, премахнете храните, които описахме нагоре.

Инфо: Марица

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР