Сармите са подходящо ястие за пролетта и за зимата. Могат

...
Сармите са подходящо ястие за пролетта и за зимата. Могат
Коментари Харесай

Идеи за пролетни сарми

Сармите са уместно ядене за пролетта и за зимата. Могат да се подготвят с месо или без, постни или единствено с яйца, със сланина, в случай че са зелеви, и с мляно месо, в случай че са лозови.

Сармите, обаче, могат да се подготвят и с други листа с изключение на познатите ни лозови и зелеви. Всъщност доста вкусни сарми стават също и от листа от липа, от цвекло, от лапад, както и от спанак. Предлагаме ви няколко забавни пролетни предписания за сарми.

Лозови сарми с леща

 Лозови сарми

Необходими артикули: лозови листа, 60 г леща, 200 г ориз, връзка зелен лук, 2 връзки магданоз, ½ връзка джоджен, 5 картофа, 3 домата, 1 лимон, зехтин, черен пипер, сол

Начин на подготвяне: първо би трябвало да накиснете лещата за няколко часа. След това нарязвате лука, джоджена, магданоза, доматите и смесвате дружно с ориза и лещата. Запържвате всичко и наливате 1 ч.ч вода, с цел да набъбне.

Добавете подправките. Картофите настържете и прибавете към плънката дружно със сока от лимона. След като оризът „ глътне ” водата отдръпнете от котлона и започнете да цялостните сармите. Наредете в тенджера и прибавете вода и сварете до подготвеност.

 Пролетни сарми

Ако предпочитате, можете да употребявате и различен тип листа за тази рецепта, да вземем за пример листа от цвекло. Следващото ни предложение е точно с такива листа, ето и какви са останалите артикули:

Сарми с листа от цвекло

Необходими артикули: 250 г смляно месо, 3 пилешки дробчета, 120 г гъби, яйце, зелен лук, 1 к.ч ориз, ½ връзка магданоз, черен пипер и сол на усет, лой, листа от цвекло, 1 ч.л червен пипер

Начин на подготвяне: нарязвате лука и гъбите и ги задушавате в мазнината. След като омекнат, сложете накълцаните на ситно дробчета, а също и ориза. След като оризът се позапържи, прибавете мляното месо и подправките и разбъркайте, сложете яйцето и магданоза.

 Сарми с лапад

След като и месото се запържи, отдръпнете от котлона. Листата от цвекло попарете, оставете да изстинат и по-късно започнете да цялостните с плънката. Наредете ги в тенджера, прибавете вода и сварете сармите. Сервирайте с кисело мляко.

Последната рецепта можете да приготвите с листа от липа или с лозови. Разликата в продуктите е само в това, че в случай че ги вършиме с лозови листа, би трябвало да добавите и връзка копър към плънката. Ето каква е цялата рецепта:

Пролетни сармички

Необходими артикули: 500 г кайма, 3 стръка зелен лук, 1 к.ч ориз, яйце, листа от липа, черен пипер, риган, черен пипер, олио

Начин на подготвяне: задушете зеления лук и когато остане единствено на лой, прибавете авансово подварения ориз и месото. Разбъркайте и оставете да се запържат, а по-късно сложете подправките и разрушеното яйце. Завийте сармите и сложете в тенджера да се сварят. По предпочитание към тази рецепта може да си извършите сос със сметана.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР