Сърфист и фотограф сподели как хората могат най-добре да избегнат

...
Сърфист и фотограф сподели как хората могат най-добре да избегнат
Коментари Харесай

Експерт по акулите, загубил крака си от тигрова акула, разкри какво НИКОГА не трябва да правите

Сърфист и фотограф показа по какъв начин хората могат най-добре да избегнат нахлуване от акула - нещо, което самият той е претърпял в младежките си години.

44-годишният Майк Кутс губи десния си крайник до прасеца, когато през 1997 година е ухапан от тигрова акула, до момента в който кара бодиборд край крайбрежията на Кауай, Хаваи. При нападението той губи толкоз доста кръв, че съгласно лекарите е трябвало да почине.

Въпреки това, вместо да се опасява от тези върхови хищници, той става природозащитник и посвещава живота си на снимането на хипнотизиращи фотографии на акули.

След като е плувал с акули през последните две десетилетия, Майк е схванал, че има значими козове и забрани, които би трябвало да вземете поради, в случай че срещнете акула.  

Той споделя пред MailOnline Travel: " Най-безопасният метод да бъдете под водата с акули е да имате добра видимост и доста да се преценявате с тях. Те са хищници от засада и в случай че знаят, че вие знаете, че са там, е доста по-безопасно ".

Когато фотографите се пробват да снимат тези същества, една рискова неточност, която могат да създадат, е да се разсеят с фотоапарата.

Майк, който наскоро издаде зашеметяваща фотокнига с фотографии на акули, озаглавена " Акула: портрети ", споделя: " Те се увличат да гледат прекомерно доста през визьора на фотоапарата и не осъзнават какво се случва към тях, изключително в случай че в региона има доста акули ".

Кога е най-вероятно акулите да атакуван? Майк споделя, че хората могат да предизвикат нахлуване, в случай че са в " мътна вода " или " се пръскат и наподобяват като ранено животно ".

Той поучава: " Не се плискайте, не се паникьосвайте, а в случай че сте под водата, постоянно гледайте акулата и се правете на огромни ". Грешка е да се отвръщате от тези същества, споделя той и предизвестява: " Не обръщайте тил на акула ".

Има и някои червени флагове, които подсказват, че акулата се готви за офанзива. Те пускат гръдните си плавници, извиват тялото си и плуват безредно - изяснява Кутс.

Но макар че някои може да си мислят, акулите нямат желание да ловуват хора, отбелязва Коутс. Той споделя, че най-голямата илюзия за тези същества е, " че акулата желае да ви ухапе незабавно щом влезете във водата ". Всъщност това е " най-далеч от истината ", споделя той.
 width=
Коутс счита, че неправилния боязън на хората от акулите е значително отговор на представянето им в Холивуд - с филми като блокбъстъра " Челюсти " от 1974 година - и в медиите.

Най-големият позитивен резултат от работата му, разкрива той, е, че може " да показа завладяващи, достоверни изображения с тези, които обичат акулите, и с тези, които не са осведомени с тях, да покаже една нова страна [на акулите] ".

Той се надява, че новата му фотокнига ще покаже по какъв начин " акулите са неразбрани, прелестни като тематика и нужни в нашите морета за една здрава планета ".

 Източник: DailyMail

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР