Сардиния не спира да привлича огромен брой туристи през летния

...
Сардиния не спира да привлича огромен брой туристи през летния
Коментари Харесай

На този красив плаж може да се ходи само с билет - ето колко струва

Сардиния не стопира да притегля голям брой туристи през летния сезон със своите красиви плажове, само че италианският остров подхваща ограничения за опазване на своите хубости и отбрана от несъразмерен туризъм. Тези ограничения включват въвеждане на ограничавания и налагане на съществени санкции.

С фамозния си бряг, в това число известния розов плаж, крайбрежието на Сардиния е извънредно привлекателно за посетителите. Въпреки това, страда от погрешно отношение и огромен напън от туристи.

 

Един от тези плажове е Спиаджия Роса, намиращ се на дребното островче Будели на север от Сардиния. Всеки ден хиляди туристи се насочат към него, с цел да се насладят на розовия пясък. Въпреки това, те могат да видят плажа единствено от лодка. Плажът е затворен от средата на 90-те заради изгубването на пясъчната му завивка. Местните управляващи вкараха драконовите ограничения след откриването на контрабанда на розов пясък, който беше продаван незаконно за сувенир.

Тогава е решено, че визитата на плажа ще бъде наказвано с санкция от 500 евро, а кражбата на пясък - с санкция до 3500 евро.

 

В архипелага Ла Мадалена има два плажа с стеснен достъп. През предходната година единствено 60 души дневно имаха опция да посетят Кала Котичио и Кала Бригантина през лятото.

Известният плаж Пелоса на западния бряг също е наличен единствено за стеснен брой гости дневно. Максимумът е 1500 души. Желаещите да се насладят на слънцето и морето би трябвало да си обезпечат билет с такса от 3,50 евро.

На източния бряг – в Олястра, до 300 души дневно имат опция да посетят Кала Бириала.

 

Инфо: blitz.bg

 

Тагове: плаж почивка ваканция Сардиния червен плаж
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР