Сърдечно болните прекарват заболяването по-тежко и имат по-висока смъртност. Това

...
Сърдечно болните прекарват заболяването по-тежко и имат по-висока смъртност. Това
Коментари Харесай

Доц. Марчев посочи кои две неща морят болните от К-19

Сърдечно болните прекарват болестта по-тежко и имат по-висока смъртност. Това сподели пред Нова телевизия доцент Сотир Марчев, шеф на Клиниката по кардиология на медицински университет на Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи.

По думите му, всичко, което води до сърдечни проблеми, води и до намален имунитет. „ Това, че човек има високо кръвно, значи, че най-често той не води верния метод на живот.

Ако можем да извлечем нещо позитивно от пандемията, е, че би трябвало да си сменим целите и да изведем на напред във времето личното си здраве”, акцентира експертът.

Той посъветва феновете всеки ден да отделят най-малко по 35 минути за умерени натоварвания. Да се наспиват добре, да поддържат контакт с околните си, да гледаме повече позитивни неща по малкия екран.

„ Болните с К-19 ги мори две неща: заболяването и страхът от заболяването. Тази композиция е най-лоша. Боледуването от К-19 е драма в 3 дейности. Първото деяние е репликацията на вируса през първата седмица. Ако през днешния ден сте вдигнали температура, най-вероятно сте се заразили преди 5 дни. От 2 дни насам сте инфектиран.

Оттук нататък ви чака репликация на вируса. Пациентът ще подвига температура. Тя е реакция на организма, че организмът се бори с вируса. До 38 градуса не е рискова и не е нужно да се смъква. Ако стане над 38 градуса, тя стартира да пречи.

Сънливостта и отпадналостта също не би трябвало да тормози хората. В първата седмица съвсем нищо не може да ви се случи”, обясни доцент Марчев.

Той акцентира, че затрудненията стартират втората седмица, сериозният интервал е 7-10 ден. „ По-често в тази седмица влизат плешивите, сърдечно заболели мъже. Появява се дихателна непълнота. Човек, който е посинял, не би трябвало да се лекува самичък, би трябвало да отиде в болница”, безапелационен бе той.

„ Третата седмица, когато мине 15-ия ден, хората са незаразни. Той обаче не е изцяло излекуван. Голяма част от хората имат недоволства – промени в кръвното, в пулса, изпотяване.

Това заболяване продължава към месец и половина след 15-ия ден. Всички хора, прекарали коронавирус, месец и половина би трябвало да го карат по-лежерно”, уточни в умозаключение кардиологът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР