Сърдечната недостатъчност е състояние, при което сърцето не може да

...
Сърдечната недостатъчност е състояние, при което сърцето не може да
Коментари Харесай

Първи симптоми на сърдечна недостатъчност

Сърдечната непълнота е положение, при което сърцето не може да действа вярно, както преди, а кръвта, която изпомпва, не е задоволителна, с цел да може цялото тялото да действа добре, написа zdrave.to.

Както при всяко съществено заболяване, значимо е да се открие допустимо най-рано, тъй че увреждането да е минимално, с цел да може лекуването да стартира допустимо най-скоро.

Ето някои „ тихи “ признаци, които могат да ви оказват помощ да разпознаете развиването на сърдечна непълнота.

Диспнея

При сърдечна непълнота кръвоснабдяването към вътрешните органи понижава и им става по-трудно да работят. Някои от първите „ спирания “ се виждат от белите дробове - и получаваме зной даже при осъществяване на доста елементарни дейности, с които сме се справяли безусловно на смешка.

Ето за какво, в случай че внезапно забележите нещо сходно, пробвайте се да посетите доктор допустимо най-скоро.

Оток

При сърдечна непълнота бъбреците се утежняват, като тялото не може да се оправи с „ оползотворяването “ на сол и течност - и тялото реагира с оток, който най-често се образува на стъпалата и глезените.

Ако обувките ви стават тесни, а чорапите оставят белези от ластиците на чорапите по кожата, то посетете вашия кардиолог, може да е сериозен признак.

Кашлица и хрипове в белите дробове

Кашлицата, изключително по-сериозна, когато лежите и през нощта, е доста сериозен признак, в случай че я забележите, би трябвало да посетите доктор.

Факт е, че при сърдечна непълнота от време на време се натрупва течност в белите дробове, което може да докара до оток - евентуално съдбовно положение.

Умора

Замайване след нанагорнище на стълби, отмалялост след малко разчистване - не бързайте да приписвате всички тези признаци на възрастта или напрежението.

При сърдечна непълнота сърцето, некомпетентно да изпомпва задоволително кръв за естественото действие на жизненоважни органи, компенсира недостига, като лишава мускулите. И се усещаме изтощени бързо.

Храносмилателни проблеми

Загуба на вкус, гадене, смутен корем - всичко това може да се случи заради обстоятелството, че органите на храносмилателната система не са снабдени с задоволително кръв. И това е симптом за развиване на сърдечна непълнота.

Ускорен пулс

Пулсът е един от трите сериозни параметъра (заедно с кръвното налягане и равнищата на захар), които се нуждаят от непрекъснато наблюдаване, с цел да поддържате сърдечно-съдовата си система здрава. Постоянно ускореният пулс демонстрира, че сърцето е в нараснал стрес и се нуждае от помощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР