Сърбия спечели с 2:0 гостуването си на Черна гора и

...
Сърбия спечели с 2:0 гостуването си на Черна гора и
Коментари Харесай

Митрович герой за Сърбия в историческия мач с Черна гора

Сърбия завоюва с 2:0 гостуването си на Черна гора и остана на върха в група 4 на Лига " C " от Лигата на нациите. Два гола на Александър Митрович във всяко от полувремената донесеха триумфа на " белите орли ", които към този момент имат 7 точки в актива си, оставяйки след себе си Румъния с 5 и Черна гора с 4.

Мачът беше първи сред Черна Гора и Сърбия като независими страни след разделянето им през 2006 година. И двата тима започнаха присъединяване си в шампионата с равенства против Румъния и победи над Литва, а през днешния ден се стремяха еднолично да застанат на лидерската позиция.

В състава на домакините го нямаше контузеният бранител на Атлетико Мадрид Стефан Савич, само че положителната вест за селекционера Любиша Тумбакович беше, че Стеван Йоветич се възвърне в точния момент и помагаше в офанзива на Фатош Бечирай. За черногорците стартираха и няколко футболисти от сръбските грандове Цървена Звезда и Партизан.

Повече бяха проблемите за Младен Кръстаич, който не можеше да разчита на опитните Неманя Матич и Александър Коларов. Сергей Милинкович-Савич изненадващо остана на пейката, а офанзивата водеше Александър Митрович, подкрепян от Душан Тадич.

На трибуните на Градския стадион в Подгорица присъстваше и мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо, който беше в компанията на Предраг Миятович. И двата отбора демонстрираха предпочитание за открит футбол през цялото време, а в 17-ата минута сърбите получиха дузпа, откакто левият бек Милан Родич беше фаулиран в наказателното поле от съотборника си в Цървена звезда Филип Стойкович. Зад топката застана Митрович, който осъществя дузпата и даде задатък на гостите.

В 31-ата минута Тадич имаше отличен късмет да вкара втори гол за сърбите, само че от няколко метра стреля право в ръцете на вратаря Петкович. Адам Марушич се засилва и в края на полувремето Черна гора направи 2-3 положителни офанзиви, само че без да заплаши съществено Бобан Дмитрович.

След почивката черногорците заиграха по-смело и в 53-ата минута сантиметри не стигнаха на Бечирай за изравнителен гол. Сърбия пък пропусна да удвои задатъка си и още веднъж неакуратен беше Душан Тадич.
Лига на нациите, Лига " С " - група 4:

ЧЕРНА ГОРА - СЪРБИЯ 0:2 (0:1)
0:1
А. Митрович (18) д.
0:2 А. Митрович (81)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Лига на нациите 3 кръг, четвъртък 11 октомври  Черна Гора 0:2краен резулат  Сърбия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР