Сърбия няма да отстъпи по . Това заяви президентът Александър

...
Сърбия няма да отстъпи по . Това заяви президентът Александър
Коментари Харесай

Вучич нито ще отстъпва за Косово, нито ще връща 90-те години

Сърбия няма да отстъпи по. Това съобщи президентът Александър Вучич във видеоклип, оповестен в " Инстаграм ", оповестява ТАСС.

" След 15 минути тръгваме за Брюксел. Направихме последните си мерки. Искам да кажа на тези, които са, или на тези, които са подготвени да ни обвинят за връщането на 90-те години, в случай че подпишем нещо - нямат причина да се тормозят. Н яма да има нито отстъпки, нито връщане към 90-те години. Сърбия ще върви напред и колкото и да е мъчно, ще успеем ", безапелационен бе той.

На видеото, снимано от сръбския вицепремиер и министър на финансите Синиша Мали, се вижда и министър председателят Ана Бърнабич, седнала до Вучич.
 Вучич: Сърбия има нота против Косово, само че изчаква
Вучич: Сърбия има нота против Косово, само че изчаква

Той сподели, че това ще бъде 27-та или 28-та анулация на признаването на Косово

Преговорите по френско-германски проект за са планувани за 27 февруари в Брюксел. Очаква се специфичният делегат на Европейския съюз за Западните Балкани Мирослав Лайчак да организира обособени договаряния със сръбския президент и министър-председателя на непризнатото Косово Албин Курти, след което те ще проведат обща среща.

Преди седмица стотици твърдолинейни сръбски националисти и проруски деятели се събраха в центъра на Белград, заплашвайки с протести, в случай че Сърбия одобри подкрепян от Запада проект, ориентиран към възобновяване на връзките с Косово.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР