Сърбия не може да бъде част от Евразийския съюз, ако

...
Сърбия не може да бъде част от Евразийския съюз, ако
Коментари Харесай

Брюксел реже Сърбия за ЕС, ако иска и в Евразийския съюз

Сърбия не може да бъде част от Евразийския съюз, в случай че желае участие в Европейския съюз /ЕС/. Това сподели представителят на Европейската комисия /ЕК/ пред “Евронюз ”, съобщи БГНЕС.

“Сърбия ще би трябвало да се отдръпна от всички двустранни съглашения за свободна търговия, в случай че желае да бъде част от Европейски Съюз “, предизвести представителят.

Властите в Белград оповестиха, че възнамеряват да се причислят към Евразийския съюз през месец октомври. В това обединяване влизат Русия и няколко някогашни руски република като Армения, Киргизстан и Беларус. Ако Сърбия стане член на Европейски Съюз тя ще би трябвало да съгласува политиката на наказания против Москва, която включва и ограничавания в търговията.

Изявлението на комисията идва, откакто сръбският президент Александър Вучич и посланикът на Русия в Белград Александър Боцан-Харченко оповестиха, че Сърбия ще получи достъп до пазарите на страни с население 180 милиона души, членуващи в ЕаИС.

Създаденият през 2015 година ЕаИС включва Русия, Армения, Беларус, Казахстан и Киргизстан.

Сърбия е непосредствен съдружник на Русия, само че с цел да станат членки на Европейски Съюз, страните би трябвало да съобразят политиката си с тази на Общността.

Сърбия изиска участие в Европейски Съюз през 2009 година и публично стана кандидат-член през 2012 година Преговорите за присъединение започнаха през 2014 година, само че към този момент няма огромен напредък. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР