Сърбия и Унгария ще бъдат домакини на Европейското първенство по

...
Сърбия и Унгария ще бъдат домакини на Европейското първенство по
Коментари Харесай

CEV увеличи броя на отборите на Европейско за юноши и девойки

Сърбия и Унгария ще бъдат домакини на Европейското състезание по волейбол за жени U17 през 2023 година. Шампионатът ще е първият откакто Европейската конфедерация по волейбол - CEV реши да приведе възрастовата граница на надпреварата (преди U16) с тази на съответния шампионат при юношите. Домакин на разногласието за европейската купа за мъже U17 ще е Черна гора.

Освен уеднаквяването на възрастите, от европейската централа направиха още една смяна. Бе взето решение броят на участниците да бъде повишен на 16 за всеки пол. Преди това на Евроволей при подрастващите участваха 12 тима.

В допълнение към страните-организатори, първите четири тима, които се класират непосредствено, ще бъдат първенците от четири квалификации, организирани от зонални асоциации на Европа за всеки пол - EEVZA, VEVZA, MEVZA и BVA.

Полша към този момент подпечата своите билети за мъже и жени U17, като завоюва квалификациите от зона EEVZA. Турнирите от тези евроквалификации се организираха още през декември надлежно в Грузия и Латвия.

Останалите три зонални асоциации VEVZA, MEVZA и BVA ще провеждат своите квалификации през януари.

Припомняме, че България е хазаин на квалификационен шампионат от за мъже U17 от зоналната асоциация BVA. Надпреварата е от 18 до 22 януари в зала „ Левски София “. Волейболистите на България ще посрещнат Англия, Финландия, Гърция, Румъния, Сърбия и Турция.

При дамите от зона BVA домакин на квалификацията е Турция. Състезанието е също от 18 до 22 януари в Анкара.Съперници на България, са домакините, Гърция, Косово, Молдова, Черна гора и Румъния.

Само първенците взимат квота за европейското състезание.

След като станат ясни първите четири страни, които са се класирали, плюс домакините, останалите свободни места на финалите, 11 за мъже и 10 за дами, ще бъдат попълнени във втори квалификационен кръг, който ще се организира сред 20 и 24 април. Кандидатите ще бъдат разграничени на пет групи за всеки пол.

CEV оповести и точните дати на шампионатите. Женският Евроволей U17 ще се организира от 11 до 22 юли във Врнячка Баня, Сърбия и Бекешчаба, Унгария. Финалите на Евроволей U17 за мъже в черногорската столица Подгорица от 19 до 30 юли.

БФВ изрича своята признателност към сътрудниците подкрепящи националните тимове на България за подрастващи: Лидл България, ОББ, Гаритидж парк, Спорт Депо, Dell Technologies, PolyComp, Спорт Тото, Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР