Сърбия е заплашена от епидемия от шарка, ако броят на

...
Сърбия е заплашена от епидемия от шарка, ако броят на
Коментари Харесай

Сърбия е заплашена от епидемия от шарка*, ако децата не бъдат ваксинирани

Сърбия е застрашена от зараза от шарка , в случай че броят на имунизираните деца не се усили , предизвестява епидемиологът Миланко Шеклер и показва, че имунизацията е единственият метод да се предотврати разпространяването на заболяването, пишат медии в Сърбия.

Той акцентира, че имунизацията MMR в Сърбия е тествана и е изцяло безвредна и че обществеността е подведена от друго наличие на постове в интернет.

" В днешно време всички се вършат на " умни " и не слушат експерти . Направете изследване какъв брой лекари са ваксинирали децата си, тогава ще видите и всичко ще ви стане ясно ", сподели Шеклер пред Танюг.

Той оцени, че хората в Сърбия се държат по-отговорно към животните, в сравнение с към себе си - от една страна, сподели той, те няма да купят куче, което не е имунизирано против сходен вид вирус като шарка, до момента в който въпреки това, ще откажат да имунизират деца поради истории от интернет .

Шеклер уточни, че има у величен брой заболели в страни, където по-малко от 95 % от популацията е имунизирано .

" Доколкото знам, ние сме с към 10 % под това, в случай че не и повече , макар че епидемиолозите и педиатрите от самото начало предизвестяват, че обстановката в Сърбия не е удобна ", сподели Шеклер.
 В Сърбия потвърдиха случаи на едра шарка *
В Сърбия потвърдиха случаи на едра шарка*

Първите случаи на вариола в Сърбия са доказани при три дребни деца, лекарите приканват родители към имунизация

*Сръбските медии коригираха новината, като в началото са създали неточност в превода от сръбски на британски. Написали са smallpox - което по света значи едра шарка, с това име се превежда и на български, установявайки грешката си, сътрудниците в Сърбия са поправили на measles - което е дребна шарка. 

Редакцията на news.bg също се извинява и можем единствено да се радваме, че едрата шарка продължава да е унищожена в природата, след световната самодейност с имунизация на СЗО през 20 век. 
 Снимка 602330
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР