Сърбия е под пълна блокада за уикенда. 60-часовият полицейски час

...
Сърбия е под пълна блокада за уикенда. 60-часовият полицейски час
Коментари Харесай

Сърбия под пълна блокада за уикенда

Сърбия е под цялостна обсада за уикенда. 60-часовият полицейски час стартира в петък в 17 часа и ще завърши в 5 часа в понеделник. Той бе оповестен по-рано тази седмица.

През това време жителите нямат право да излизат от домовете си.

Изключение се прави единствено за притежателите на домашни любимци - те ще могат да разхождат кучетата си от 8.00 до 10.00 часа сутринта и вечер от 23.00 часа до 1.00 часа.

За пенсионерите ще бъде разрешено да пазарят сутринта до 7 часа в петък.

Заразените с ковид в Сърбия към този момент са 3 380 души, а жертвите са 74.

Според Министерството на здравеопазването има доста нарастване на броя на здравните експерти, заразили се с вируса. Припомняме, че преди дни стана ясно, че целият личен състав на болница е инфектиран.

Сръбският президент Александър Вучич по-рано съобщи, че доста военни военнослужещи, които обезпечават изключителното състояние, като управляват границите и лечебните заведения, са с позитивни проби. Според вътрешното министерство на страната първите случаи на ковид са били доказани измежду полицейските чиновници.

Сърбия наложи още през март редица строги ограничения против разпространяването на вируса. Белград затвори границите, разгласи изключително състояние и наложи полицейски час. Парламентарните избори бяха анулирани, междуградските автобусни и железопътни услуги са спрени. Хората на възраст над 65 години са длъжни да останат по домовете си.

Властите обаче оповестиха, че от петък до понеделник ще работи полицейски час за цялата страна, а освен за Белград, Ниш и други места-огнища на болестта. Той ще стартира в 17 часа в петък до 5 часа сутринта в понеделник. Очаква се Щабът да разгласи повече детайлности.

Президентът Александър Вучич предизвести за такава мярка, защото хората към момента се събират на групи на обществено място.

Според локалния клон на Световната здравна организация, Белград се оправя добре с преодоляването на пандемията в страната. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР