Сърбия е добре представена на Световния икономически форум в Давос,

...
Сърбия е добре представена на Световния икономически форум в Давос,
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия е добре представена в Давос, ще поканим инвеститори

Сърбия е добре показана на Световния стопански конгрес в Давос, ще поканим предприемачи да влагат в нашата страна, съобщи през вчерашния ден сръбският президент Александър Вучич, представен от в. " Вечерне новости ". Изданието оповестява, че преди церемонията по формалното разкриване на форума Вучич е имал диалози с доста от участниците в него, в това число с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителя на Световния стопански конгрес Бьорге Бренде. Вучич написа в Инстаграм, че за Сърбия е доста значимо да бъде добре показана в Давос. " Тук имаме опция да приказваме за нашия капиталов климат, за резултатите, които сме постигнали, за един от най-високите проценти на стопански напредък в цяла Европа и да поканим предприемачите да влагат в Сърбия, да повишим стандарта и качеството на живот на нашите жители ", акцентира Вучич, представен от Българска телеграфна агенция.

В. " Блиц " отбелязва, че Вучич ще взе участие в два значими панела на форума - един стопански и различен чисто политически, за Западните Балкани, където ще приказва за бъдещето на самодейността за " мини Шенген ", икономическото съдействие в района и други проблеми. Той съобщи, че Давос не е някаква борса на труда или на вложенията, а място, където всеки гледа да усъвършенства позицията на страната си. Вучич удостовери, че през днешния ден ще взе участие в един панел с косовския президент Хашим Тачи и че чака на срещата с него " замяна на причини и цивилизован звук ". " Ще забележим какво ще каже, а аз ще продължа да съставлявам ползите на Сърбия ", сподели Вучич в очакване на срещата.

По мотив подписаното през вчерашния ден съглашение за възобновяване на комерсиалните полети сред Сърбия и Косово Вучич сподели, че това е реализиран компромис, с който обаче не е прието Косово, написа в. " Политика ". " Писмото за желание за определяне на директна авиолиния Белград-Прищина е значимо нещо, за което дълго сме водили разговор и сме намерили компромисно решение, с което никой не може да каже, че сме признали Косово ", сподели Вучич пред публицисти в Давос. Той благодари за посредничеството на специфичния делегат на американския президент Доналд Тръмп за Балканите Ричард Гренел и съветника му за национална сигурност Робърт О`Брайън. На въпрос за какво полетите няма да се реализират от Ер Сърбия, а от немска компания, Вучич сподели, че това е невероятно. " Ер Сърбия би трябвало да подпише всички документи с страната Косово. Трябва да подпише контракт с летище Адем Яшари, а и с Косово като страна, да признае, че въздушното пространство на Косово не е под сръбски надзор. Затова настоявахме и се борихме да намесим КейФОР, да имаме медиатор ", изясни той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР