Сърбинът Новак Джокович се класира за 13-и път за четвъртфиналите

...
Сърбинът Новак Джокович се класира за 13-и път за четвъртфиналите
Коментари Харесай

25-та поредна победа на Джокович в Австралия

Сърбинът Новак Джокович се класира за 13-и път за четвъртфиналите на Откритото състезание на Австралия по тенис

Деветкратният първенец от Сърбия даде единствено пет гейма на представителя на домакините Алекс де Минор за безапелационния триумф с 6:2, 6:1, 6:2 за малко повече от два часа и реализира 25-а поредна победа в конкуренцията, откакто завоюва три следващи трофеи в Мелбърн от 2019 до 2021 година, а през предишния сезон той не беше позволен до присъединяване поради това, че не е имунизиран против ковид.

Четвъртият в схемата белградчанин доминираше съществено на корта, като не даде нито една опция за пробив на съперника, пласира 26 печеливши удара против едвам 9 на австралиеца.

" Победих толкоз безапелационно, тъй като го желаех. Благодаря на всички, които пристигнаха, с цел да гледат мача, само че не мога да кажа, че скърбя, че публиката не видя по-дълъг дуел ", съобщи шеговито Джокович в изявлението си на корта.

" Исках да печеля в поредни сетове. Никога не знаеш какво ще се случи на корта. Първите 4-5 гейма бяха сложни, само че откакто пробих за първи път в мача, се почувствах по-освободен. А може би и той се поизнерви, позагуби убеденост. Смятам, че направих най-хубавия си мач от началото на годината. Днес се усещах просто съвършено. Въобще не почувствах нищо от травмата (на лявото бедро). Благодарен съм за метода, по който можех да играя, да се движа, да блъскам топката толкоз добре. Пих много болкоуспокояващи хапчета в последните дни. Радвам се, че с екипа ми намираме метод. Но към момента има още много дни до края на шампионата ", добави той.

Следващият противник на Джокович ще бъде поставеният под номер 5 Андрей Рубльов (Русия).
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР