Сараево. Лидерът на Партията за демократично действие (ПДД) Бакир Изетбегович

...
Сараево. Лидерът на Партията за демократично действие (ПДД) Бакир Изетбегович
Коментари Харесай

Бакир Изетбегович: Милорад Додик прави всичко, за да се провали Босна и Херцеговина

Сараево. Лидерът на Партията за демократично деяние (ПДД) Бакир Изетбегович сподели, че не вижда бошняшки унитаризъм в Босна и Херцеговина (БИХ) и упрекна сръбския член на председателството на БиХ Милорад Додик, че прави всичко допустимо, с цел да провали страната, цитира думите му скопският вестник “Слободен щемпел “ .

„ Той от самото начало наскърбява БиХ. Той наскърбява бошняци, от време на време хървати, наскърбява представители на интернационалната общественост. „ Той прави всичко, с цел да трансформира Босна в неуспех, само че надалеч по-малко сполучливата част от тази история е Република Сръбска “, сподели Изетебгович пред HTV. " предизвикан от изказването на Додик, в което той назова БиХ злокачествено болна. "

Изетбегович упрекна водача на босненските сърби Додик, че желае да върне промените с20 години обратно и да сътвори страна в страната. Да се възвърне страната Република Сръбска в границите на страната БиХ. Той на процедура желае премахването на федералния съд, върху който той няма въздействие, и основаването на съд в Баня Лука, който може да бъде повлиян в правосъдните решения.

Додик желае да отстрани правораздаването на държавно равнище в БиХ, " тъй като се опасява от това правораздаване ". сподели водачът на ПДД.

По отношение на хърватските единици в Босна и Херцеговина Изетбегович сподели, че хърватите като най-малкия индивид " се усещат най-спокойни " в БиХ, защото имат 46 от 300-те значими позиции във федерацията, което е повече от броя на позициите, планувани в Конституцията. "

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР