Сара Маркова е на 26 години и е прекарала цели

...
Сара Маркова е на 26 години и е прекарала цели
Коментари Харесай

Младо момиче избра кариера у нас, вместо в Лондон

Сара Маркова е на 26 години и е прекарала цели пет години в Лондон, учейки в два от най-престижните университети там. Непосредствено стартира и работа в бутикова ПР организация в Сохо, в продължение на една година . В момента тя се занимава с ръководството на фамилен хотел „ РотасаР “ в центъра на столицата. Главната активност, която прави е обвързвана с цялостния мениджмънт на хотела, който обгръща разнообразна палитра от действия, част от която включва верния и подобаващ асортимент на чиновниците, ценообразуване на услугите, реклама и маркетинг, връзка с бизнес сътрудници, както и ежедневни инспекции за непорочност на стаите и комфорта на посетителите.

Къде си училa или работилa в чужбина?

Завърших бакалавър „ Медии и връзки “ в Goldsmiths College, University of London и по-късно взех своята магистратура „ Връзки с обществеността “ в бизнес департамента на London College of Communication, University of the Arts London. Непосредствено след дипломирането ми започнах работа в бутикова ПР организация в Сохо, Лондон.

Колко време беше в чужбина?

Прекарах пет години в Лондон, четири от които учих и една работих по специалността ми.

Кога се върна в България?

Върнах се в България през лятото на 2015 година.

Защо избра да се върнеш в България?

Въпреки безспорните преимущества на пазара на труда във Англия, аз избрах да се върна в България, тъй като имам вяра, че е привилегия да работиш за своя лична идея или фамилен бизнес. Световните влиятелни корпорации постоянно ще оферират благоприятни условия за развиване и финансов триумф, само че в никакъв случай няма да станат проводник на нашите персонални цели и фантазии. Аз работя по-добре и с по-голямо наслаждение, когато строя нещо свое.

Защо би посъветвала младежите да се върнат в България?

Младите експерти биха имали една доста по-пълноценна кариера в родината си, където ние като българи споделяме общи идеали и полезности. В чужбина хората постоянно се озовават в обстановки, в които работят за неразбираеми дела. Това работи демотивиращо и не носи задоволство.

Какво би споделила на тези, които считат, че в България няма бъдеще?

Ако, някой счита, че няма бъдеще в България, то това ще е годно за него и във всяка друга точка по света. Бъдеще има на всички места, стига да пожелаеш да го направиш. Не виждам причина Родината ни да прави изключение.

Какви бяха трите най-големи провокации пред теб, когато се върна?

Трудно ми беше да привикна, че не всичко, което съм научила от опита си в Англия има приложение на българския пазар, само че пък се оказа, че не е и нужно – всеки пазар си има своите специфики. Нивото на бизнес връзки и връзки от време на време продължава да ме разочарова, само че пък за последните две години открих, че бизнеси, които се отличават с професионализъм и уместност, жънат огромни триумфи. Струва ми се, че някои младежи в България не са напълно стимулирани, нямат упоритости и сякаш се задоволяват с наличното. Надявам се и имам вяра, че това ще се промени.

Какви съгласно теб са трите най-големи преимущества на живота и кариерата в България?

Хората в България са скъп запас, както в бизнеса, по този начин и в живота, а най-голямото преимущество са съидейниците. Мащабът - в случай че за някои мащабът и напредъкът на бизнеса на Запад са преимущество, то аз имам вяра, че слабите ниши на бизнеса в България са чудесна опция за младежите да слагат началото на нещо ново и грандиозно за България, в което те да се същински водачи и новатори.

Какво ти липсваше най-вече, до момента в който беше в чужбина?

Слънцето, eвтините таксита и хубавата храна.

Опиши живота си в България накратко?

Щастлива съм. Работата ми върви. Приятелите и фамилията ми са към мен и всеки ден е подобаващ за празник.

Каква е твоята формула за триумф?

Работи за себе си във всяко едно отношение и ще успееш, без значение къде се намираш, само че „ у дома и стените помагат”.

"Аз избрах България " е взаимна самодейност на Zaplata.bg и Държавната организация за българите в чужбина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР