Сър Джим Ратклиф и Шейх Джасим ще дадат втори и

...
Сър Джим Ратклиф и Шейх Джасим ще дадат втори и
Коментари Харесай

На Острова: Очакват подобрени оферти за Юнайтед

Сър Джим Ратклиф и Шейх Джасим ще дадат втори и усъвършенствани предложения за покупката на Манчестър Юнайтед, оповестява осведомителната организация АП.

Първоначално беше избран краен период до нощес, с цел да могат страните да насочат своите оферти. Основателят на Ineos Ратклиф и шейх Джасим бин Хамад Ал Тани, ръководител на Qatar Islamic Bank и наследник на някогашен министър-председател на Катар, са претендентите, които оповестиха обществено желанията си да завършат цялостното придобиване на 20-кратните първенци на Англия.

Първият кръг от наддаването се организира през предишния месец и беше обявено, че има осем евентуални вложителя. Не са разкрити точни суми, само че се оповестява, че една или повече от първичните предложения са били на стойност от четири и половина милиарда лири.

Семейство Глейзър закупи Юнайтед за 750 милиона паунда през 2005 година. След спорното си ръководство американските предприемачи оповестиха, че търсят " стратегически други възможности ", които биха могли да включват продажба.

Ратклиф, който направи несполучлива оферта за закупуването на Челси през 2022 година, посети Олд Трафорд през предходната седмица.

70-годишният Ратклиф е роден в региона на Манчестър и е почитател на Юнайтед още от дете. Той е един от най-богатите хора във Англия с персонално положение, оценено на над 6 милиарда английски лири.

Евентуалната договорка за Манчестър Юнайтед може да се трансформира в рекордна за състезателен клуб. Сроковете са осъществяване продажбата на клуба са доста удължени.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР