Сапьорска акция се състоя снощи в София в двора на

...
Сапьорска акция се състоя снощи в София в двора на
Коментари Харесай

Сапьорска акция на метри от голяма болница

Сапьорска акция се състоя нощес в София в двора на една от най-големите лечебни заведения - " Токуда ". Буквално на метри от постройката й се наложи намесата на спецекипи, които да извадят и отнесат на безвредно място открити по време на изкопни работи снаряди.

Специализиран екип от състава на Сухопътните войски организира разузнаване и превозване на двата боеприпаса, открити по-рано в региона на лечебното заведение. До идването на военните експерти регионът беше отцепен от органите на Министерство на вътрешните работи и охраняван от полицейски чиновници,. Първоначалната информация е за открити два мощно корозирали боеприпаса, с дължина към 30 см и диаметър към 9 см. Вероятно това са зенитни снаряди от времето на Втората международна война, означават от Министерството на защитата.

Сигналът във ведомството е постъпил в 17:40 ч. Въпреки че сапьорите работят единствено в светлата част на деня, профилираният екип от военно формирование 28 610 – Горна баня е транспортирал двата снаряда, с цел да бъдат унищожени в безвреден регион.

Самият сигнал за откритите муниции е бил подаден към полицията малко преди 17:00 ч. От Министерство на вътрешните работи прецизираха, че снарядите са открити по време на изкопни работи на паркинга на болничното заведение.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР