Съпрузите често спорят за пари поради различни финансови приоритети, неяснота

...
Съпрузите често спорят за пари поради различни финансови приоритети, неяснота
Коментари Харесай

Как да избегнем семейните разправии за пари


Съпрузите постоянно спорят за пари заради разнообразни финансови цели, неизясненост в бюджета, погрешно ръководство на задълженията, неопитност при непредвидени разноски и незадоволителна финансова дисциплинираност. Проблеми могат да зародят и заради липса на ясна връзка. Решението включва открита връзка, умеене за ръководство на спорове и координация по отношение на взаимните финансови цели.

Много български фамилии се сблъскват с компликации при обезпечаването на нужните запаси за живот, в това число храна, обучение и опазване на здравето. Въпреки относително ниските приходи у нас, сътрудниците с по-висока финансова просветеност имат доста по-голям капацитет сполучливо да се оправят със задачата да покриват своите разноски без фрапантни разтърсвания в фамилния бюджет.

Не може с акуратност да се дефинира броят на фамилните двойки, които се развеждат заради парични проблеми, защото аргументите за бракоразвод са сложни и включват голям брой фактори. Въпреки това, финансовите усложнения постоянно се показват като един от главните фактори, които могат да допринесат за разрушение на брака. Общата наклонност е, че финансовите проблеми имат въздействие върху междуличностните връзки и могат да бъдат предизвикателство за стабилността на брака.

Добрата вест е, че финансовите компликации могат да бъдат преодолени с уместно ръководство, връзка и съдействие. Преди да пристъпите към крайната мярка „ бракоразвод “, е целесъобразно да започнете фамилна терапия или финансова консултация (или и двете в комбинация), с цел да съумеете да се справите с финансовите тествания и да изградите по-здрави връзки.

Създайте бюджет и го спазвайте

Създаването на общ бюджет е основен стадий в ръководството на фамилните финанси. Заедно със своята половинка определете всички доходи и разноски на фамилията. Ако децата ви са задоволително огромни, може да включите и тях в процеса. Искайки тяхното мнение, те ще се почувстват значими, а вие евентуално ще чуете забавна позиция.

 istock istock
Разгледайте всеки детайл от бюджета, определяйки средства за съществени потребности, развлечения и спестявания. Постарайте се да установите ясни цели и да придържате към тях. Този развой освен укрепва финансовата непоклатимост, само че и усъвършенства връзката и разбирателството в фамилията.

Управлявайте задълженията си отговорно

Отговорното ръководство на задълженията изисква съдействие и ясно схващане на фамилните отговорности. Обсъдете настоящите задължения и изгответе проект за тяхното бързо погасяване. Разгледайте разнообразни благоприятни условия за консолидация на задълженията, които могат да облекчат финансовия напън върху вас. Задълбочената връзка и шерване на отговорности във връзка с задълженията основават по-здрава финансова основа.

Избягвайте ненужни заеми и се стремете да погасите настоящите задължения навреме. Поддържайте открита връзка с кредиторите си и, в случай че е належащо, търсете подпомагане или проект за рефинансиране. Излишно е да споделяме, че не трябва да криете задължения и да вземате заеми без знанието на вашия партнор. Чрез отговорно ръководство на задълженията си, ще постигнете финансова непоклатимост и успокоение в бъдеще.

Образовайте се финансово дружно

Редовните фамилни срещи за финансово обмисляне могат да основат общ език и съгласие по финансовите въпроси. Обсъждайте задачите и тактиките си, участвайте дружно в семинари и четете дружно литература по тематиката. Комуникацията е основен миг – изразявайте намерено своите хрумвания и бъдете подготвени да изслушате предложенията на колегата.

Целта е да създадете открита и почтена връзка за паричните въпроси, с цел да предотвратите недоразумения. Дискутирайте финансовите цели на фамилията и по какъв начин всеки член може да способства за тях. Не се опасявайте да споделяте финансовите си желания, както и опасения.

Подкрепете професионалния напредък на колегата

Подкрепата за професионалния напредък на вашата половинка основава удобна среда за увеличение на приходите. Обсъдете кариерните цели и изгответе проект за тяхното реализиране. Също по този начин разглеждайте благоприятни условия за образование и преквалификация. Споделяйте отговорности за домашните и професионални отговорности, с цел да съчетаете сполучливо кариерата и фамилията.

Важно е да разберете, че хората вършат неточности и че финансовият път не всеки път е прав и еднакъв. Бъдете толерантни и се подкрепяйте взаимно, с цел да преодолявате финансовите компликации. Понякога може да се наложи да вършиме жертви в името на кариерното развиване на вашия сътрудник. Запомнете, че участвате в отборен спорт и съдействието сред членовете на фамилията е от значително значение.

 istock istock
Провеждайте регулярни полемики

Провеждането на постоянни фамилни срещи за финансов обзор е значим детайл от сполучливото ръководство на фамилните финанси. Обсъждайте измененията в бюджета, финансовите цели и всички идни решения. Откритият разговор основава опция за попречване на проблеми, преди те да станат съществени.

Дискутирайте финансовите цели на фамилията и по какъв начин всеки член може да способства за тях. Не се опасявайте да споделяте финансовите си желания, както и опасения. Разговаряйте и с децата си за понятия като спестявания, вложения и кредитиране. Образованите членове на фамилията са по-склонни към отговорно финансово държание.

Споделете отговорността

За да изградите здрава финансова основа, е значимо да споделяте отговорността за ръководството на фамилния бюджет. Правете общи избори, вземайте решения дружно и споделяйте отговорности за осъществяването на проектите. Този отборен метод основава чувство за обща цел и поддръжка.

Всеки член на екипа обаче би трябвало да има ясни функции и отговорности във връзка с ръководството на финансите. Кой ще се грижи за заплащането на сметките? Кой ще следи банковите сметки? Ролите ще оказват помощ за отбягване на възможни недоразумения. Разпределете отговорности по този начин, че всеки да се усеща зает и част от процеса.

 istock istock
Спестявайте и инвестирайте

Определете ясни цели за икономисване и вложения и работете дружно за тяхното реализиране. Разгледайте разнообразни тактики за вложение и основаване на пестелив фонд за непредвидени разноски. Обучавайте се дружно по разнообразни финансови въпроси, с цел да вземате осведомени решения.

Спестяването и вложенията са два значими стълба на пътя към финансова непоклатимост и напредък. Спестяването основава запас, осигурявайки финансова сигурност и еластичност при непредвидени условия. От друга страна, вложенията са ключът към увеличение на капитала и реализиране на дълготрайна облага. Балансирането на двете тактики е пътят към резистентен финансов триумф.

Развийте финансовата дисциплинираност

Създаването на финансова дисциплинираност изисква постоянен мониторинг на разноските и съблюдаване на бюджета. Поддържайте система за следене на финансите и стимулирайте себе си и своя сътрудник да следвате проекта. Разглеждайте способи за увеличение на приходите и усъвършенстване на разноските, с цел да създадете по-устойчива финансова основа за бъдещето.

Освен това е хубаво да разгледате благоприятни условия за пенсиониране и застраховки. Разработете за постигането на дълготрайни финансови цели и проекти. Планирането за бъдещето основава убеденост и обезпечава финансова непоклатимост вас и вашите деца.

 istock istock
Създайте спешен проект

Всеки фамилен бюджет би трябвало да включва спешен проект, който да планува вероятни финансови компликации. Създайте лист с спешни сюжети, като загуба на работа, болест или непредвидени поправки. Определете по какъв начин ще реагирате в такива обстановки и по какъв начин ще се справите с финансовия стрес.

Създаването на фонд за непредвидени разноски и разглеждането на застрахователни благоприятни условия могат да бъдат основни детайли от спешния ви проект. Този метод оказва помощ да се понижи финансовата неустановеност и да се предотвратят огромни разногласия в стресови обстановки. Постепенно изграждайте финансов запас, който да покрива най-малко три до шест месеца от разноските ви.

Показвайте признателност

Не забравяйте значимостта на благодарността във вашия фамилен живот. Изразяването на благодарност към колегата за финансовите старания, които поставя, основава позитивна атмосфера. Установете бит за шерване на триумфите и достиженията, както и за поддръжка в сложни моменти. Благодарността за това, което имаме, основава позитивни страсти и има силата да ни защищити от кавги за това, което още не сме постигнали.

В умозаключение можем да обобщим, че разрешаването на финансовите разногласия и поддържането на стабилността на фамилията са от значително значение за възстановяване на връзките, обезпечаване на прочувствено благоденствие и гарантиране на финансова непоклатимост.

Целенасочената работа по общите финансови въпроси основава по-здрава връзка, покачва качеството на живот и дава сигурна среда за децата. Разрешаването на финансовите спорове изисква съдействие, открита връзка и подготвеност за взаимни отстъпки, като тези старания спомагат за реализиране на дълготрайна фамилна естетика.

Важно е да помните, че превъзмогването на финансовите компликации изисква освен съществуването на положителни приходи, само че и дейно ръководство на бюджета, спестяванията и рационални финансови решения. Ако се намирате на кръстопът, не се колебайте да потърсите професионален финансов съвет – това може да избави вашето семейство.

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bg
По тематаКак да спестяваме за бъдещето на детето си
Редактор:
бюджет икономисване пари семейство вложение спешен проект .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->   ×Достъп за логнати консуматори За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меВх
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР