Съпругата на задържания от руските власти българин от Украйна Денис

...
Съпругата на задържания от руските власти българин от Украйна Денис
Коментари Харесай

Задържаният за тероризъм в Крим българин все още е в затвора

Съпругата на арестувания от съветските управляващи българин от Украйна Денис Петранов Марина насочи апел към българските управляващи да окажат помощ за освобождението му , оповестява Българска национална телевизия.

Руските управляващи два пъти трансформираха обвиняването към Петранов от безчинство към тероризъм. 

Той е арестуван на 26 април на излизане от Русия на границата с Грузия и е упрекнат за приемане на пратка съдържаща гърмеж, като част от група, пренасяща сходни материали от България през Турция, Грузия и Русия.  Според Марина Петранова това не е правилно и съветските управляващи са скрили посочения като очевидец.

Петранов е превозен в анексирания от Москва украински полуостров Крим, където са му повдигнати обвинявания за тероризъм.
 Задържаният в Крим българин обитавал там с украинския си паспорт
Задържаният в Крим българин обитавал там с украинския си паспорт

Външното ни министерство се е свързало с околните на мъжа

Българското посолство в Русия отказало на дамата да окаже консулска отбрана на брачна половинка ѝ.

Според съветските юристи, ситуацията е доста съществено. 

До този миг Петранова е получила единствено отговор от президентството, в което я осведомят, че казусът е трансфериран към Министреството на външните работи.

Припомняме, че съгласно Москва, цели на ударите на групата били губернаторът на Крим Сергей Аксьонов, кметът на Ялта Янина Павленко и транспортната инфраструктура на полуострова.

Министерство на външните работи тогава прикани българите да не пътуват в териториите на Украйна, окупирани от съветските сили.

Служебният министър Иван Кондов съобщи на брифинг при започване на май, че ведомството му не е получило отговор от съветските управляващи.

Той обаче посочи, че е известно, че мъжът е обитавал там с украинския си паспорт, а не с българския.

На 28 април посолството ни в Москва с вербална нота до съветското министерство на външните работи на Русия е поискало да бъде изяснено и обявено местонахождението на жителя .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР