Съпругата на началника на Главното разузнавателно управление на Министерството на

...
Съпругата на началника на Главното разузнавателно управление на Министерството на
Коментари Харесай

Съпругата на шефа на украинското военно разузнаване е отровена с тежки метали

Съпругата на началника на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов е била диагностицирана с отравяне с тежки метали. Няколко украински медии, в това число Бабел, Украинска истина, NV и РБК-Украйна, оповестиха това с позоваване на източници.
Марианна Буданова сега е в болничното заведение, където е била приета в болница след дълго утежняване на здравето. " Курсът на лекуване към този момент приключва, след което лекарите ще я следят “, споделил източник от Главното разследващо ръководство.
Той отбелязал, че веществата, разпознати в тялото на Буданова, " не се употребяват по никакъв метод във всекидневието или военните каузи “. " Тяхното наличие може да значи тенденциозен опит за отравяне на съответно лице “, добавил източникът.
Самият Буданов не е токсичен и здравословното му положение е положително, оповестиха от спецслужбите.
Източници на " Украинская истина " в бранша за сигурност настояват, че брачната половинка на Буданов " най-вероятно е била отровена посредством храна “. " Тя се оплака, че се усеща зле, по тази причина ѝ направиха проучвания, които разкриха отравяне “, споделили събеседниците.
Според тях отравяне е открито при още няколко чиновници на ГУР. „ Тъй като брачната половинка на Буданов е дребна и лека, това се прояви по-бързо при нея. Отравяне беше доказано при още няколко чиновници: те просто са по-едри, не са забелязали нищо и в този момент също се лекуват “, споделили източниците на изданието.
Правоохранителните органи организират следствие на вероятен опит за ликвидиране на брачната половинка на началника на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна, написа РБК-Украйна.
Бившият началник на Службата за външно разузнаване на Украйна Валерий Кондратюк удостоверил пред Meduza, че Марианна Буданова е била отровена. " Току-що приказвах с Кирил Алексеевич, той удостовери обстоятелството на отравяне. Били са наранени избрани органи. Към момента лекуването е завършило, няма заплаха за живота ѝ. Сега следователи работят с нея, откриват по какъв начин и при какви условия е настъпило отравянето “, споделил той.
„ Има една версия къде може да се е случило това и какви хора може да са били наоколо тогава. Но те нямаха особени прояви, тъй че към момента не мога да потвърдя, че отравянето е станало тъкмо тогава и тези хора са участвали “, добавил той. Според него това към момента е " единствено съмнение “ и " към момента няма дефинитивна експертиза, която да го удостовери “.
Кондратюк предположил, че брачната половинка на Буданов може да е била отровена от съветските разследващи служби. Тази версия не е доказана.
Кирил и Марианна Буданова са женени от 2013 година Това е вторият брак за шефа на ГУР. Буданова е психолог по обучение. През 2020 година тя се кандидатира за народен представител във Върховната рада от партията на Виталий Кличко " Удар “. През 2021 година е била консултант на кмета на Киев по въпросите на битката с корупцията в региона на младежката политика и спорта.
Според Кирил Буданов от началото на пълномащабната съветска инвазия в Украйна брачната половинка му непрекъснато живее с него в офиса му. Тя обаче не работи в Главното разследващо ръководство, а се занимава с доброволческа активност.
През лятото на 2023 година Главното разследващо ръководство съобщи, че Кирил Буданов към този момент е претърпял повече от дузина покушения против живота му. В същото време съветската агитация популяризира клюки за раняването и гибелта на началника на Главното разследващо ръководство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР