Съпругата ми няма пиар агенция, никога не е имала –

...
Съпругата ми няма пиар агенция, никога не е имала –
Коментари Харесай

Образователният министър отрече да е помагал на Фондация Просвета

Съпругата ми няма пиар организация, в никакъв случай не е имала – имала е нещо общо с такава компания преди 11-12 години. Нямаме договорни връзки, подписвани от мен и Мария Карабельова-Маргаритова. Това съобщи просветителният министър Красимир Вълчев, който разяснява почналата против него инспекция на КПКОНПИ – поради спор на ползи.
Проверката беше стартирана след материали на Агенция ПИК и има изказване, че дамата на Вълчев е съдружничка в консултантска компания с началник на издателско сдружение.
В учебно заведение учителите избират учебниците, продължи Вълчев, визирайки обстоятелството, че Карабельова-Маргаритова е изпълнителен шеф на Фондация „ Просвета ”. Финансираме учебниците на брой възпитаници и това не зависи с кое издателство работим, подсети просветителният министър.
По думите му, за последните 10 години държавните пари за учебници „ леко са намалели ”, като той не даде конкретика с цифри.
Учебниците се избират от доста хора, преди да бъдат дадени за моето утвърждение. Един път съм върнал това, което беше оценено от системата – учебниците по история за X клас поради благовидното отношение към интервала на комунистическия режим, само че даже тогава бяха върнати всички и след това утвърдени всички. Не става въпрос за връзки с издателство, а с дъщерна фондация – в случай че влияехме, щеше да се чуе, все някое издателство щеше да се оплаче.
Образованието в България
Трансформирането на познания в умения, да подготвим децата за живота – да имат умеене за сериозно мислене, за справяне с живота. Това е рецептата на образованието съгласно Вълчев.
Информацията към децата е доста и би трябвало да могат да я отсяват, предизвести той.
Какви са резултатите от матурите при зрелостниците тази година - научете ТУК!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР