Съпругата ми има договор с телеком за неограничени минути към

...
Съпругата ми има договор с телеком за неограничени минути към
Коментари Харесай

Познато лице от телевизионния ефир се шокира от сметка за телефон

" Съпругата ми има контракт с телеком за неограничени минути към всички мрежи в България и в роуминг в Европейски Съюз. Разговорите с щерка ни, която е студентка в Италия и е клиент на тамошна телекоминикационна компания, се таксуват като интернационалните. Аз също беседвам с нея от своя български номер, само че на мен не ми регистрира никакви такси. Има ли смисъл да депозирам тъжба? " Оплака се познатият като нееднократен участник и победител в телевизионно съревнование " Минута е доста “ по Българска национална телевизия Димо Падалски.

Разговорът е таксуван като интернационален, защото позвъняването е от намиращ се у нас клиент на телекомуникационна компания в България до клиент на телеком в Италия, въпреки тя да е страна в Европейски Съюз. Тези диалози се записват като интернационалните и се заплащат според самостоятелния проект на всеки клиент.

При включени безвъзмездни интернационалните диалози, първо се изразходват те и чак тогава стартира начисляване на суми по цената към контракта на клиента.

Поради това известно време може да разговаряте " гратис “.

Ако сте в която и да е страна от Европейски Съюз и от българския си номер се обадите до номер на непозната страна от Съюза, диалогът ще бъде в роуминг. Така ще е и когато сте на посетители в същата страна и звъните на домакините си на номера им от тамошния телеком, и когато сте на отмора в Испания да вземем за пример и им се обаждате, с цел да им разкажете по какъв начин минава пътуването Ви.

В случай че околните Ви са в друга европейска страна, където учат и/или работят и имат български номер, то диалозите посред ви също ще са в роуминг.

Важно! За да бъде спазена така наречен " политика за заслужено прилагане “ на европейския правилник, клиентът с български номер в чужбина би трябвало да е обитавал у нас през два от последните четири месеца. В противоположен случай на него може да му бъдат начислени спомагателни такси.

При подозрения за погрешно начислени суми може да се подаде тъжба до съответния телеком, а на идващ стадий - към Комисията за контролиране на известията. Съветите са на специалистите от " Ние, потребителите ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР