Съпредседателят на Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков изрази пълна подкрепа

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков изрази пълна подкрепа
Коментари Харесай

Петков похвали Терзиев в разказ за баба си Райна в концлагерите

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ (ПП) Кирил Петков изрази цялостна поддръжка за Васил Терзиев, който от Политическа партия, " Демократична България " (ДБ) и " Спаси София " издигнаха за претендент за кмет на столицата, подкрепени и от " Екипът на София ". На страницата си във Facebook Петков написа, че всеки би трябвало да дефинира себе си през личните си дейности и тъкмо поради това има вяра в Терзиев и опциите му.

„ Повечето хора знаят, че баба ми Райна Петкова и дядо ми Кирил Петков са били в лагери по време на комунистическия режим. Нещо повече - баба ми е единственият човек, отказал да бъде помощник на Държавна сигурност от ИСУЛ, където е била операционна сестра, макар риска от влизане в затвор. Една от постъпките, от които най-вече се гордееше до края на живота си.

Аз съм горделив от моята баба за това, че е имала смелостта да откаже на двамата от “шесто ”, които са я притискали шест месеца преди да схванат, че нямат късмет да я създадат помощник. Тя постоянно споделяше “страхът е най-лошият консултант ".

Аз съм доста горделив от моята баба, по тази причина че е отказала да бъде принудена да бъде част от Държавна сигурност, само че нейната храброст не ме дефинира. Няма да е почтено да си припиша нейната храброст несправедливо. Всеки би трябвало да дефинира себе си през личните си дейности, тъй като единствено те в действителност демонстрират що за човек си “, показва в поста си Петков. И добавя, че тъкмо заради тази причина поддържа Васил Терзиев на 100%. 

" Той също не послуша страховете на тези, които му споделяха “не го прави ”. Васил е един от най-успешните младежи, който увеличи репутацията на България по света с триумфа на Телерик, направи академията, в която вложи персонални средства, движен от мотивацията да помогне на хиляди българи. 
Защо му трябваше да влиза в политиката? Отговорът е елементарен: от възприятие за отговорност и тъй като има куража да трансформира! Мислите ли, че той не осъзнаваше, че против него ще има офанзиви и че те не бяха предвидими? Бяха. 

На всички нас обаче ни беше ясно, че „ Продължаваме промяната “, „ Демократична България “, „ Спаси София “ трябваше да се обединим към един човек, който е можещ, надпартиен, безкористен, който е управлявал хиляди хора и знае по какъв начин да реализира триумф. Повярвайте ми, с тези характерности няма доста хора, които да желаят да влязат в тази кална борба с едно единственото възприятие - възприятието за дълг.

Ето за какво като внук на хора, които са били в лагер, стоя зад Васил Терзиев, тъй като неговите триумфи се дължат единствено на неговите дейности, тъй като смелостта да скочи в тази мръсна борба, макар настоящия си прекрасен живот, е забележителна и най-много стоя зад него, тъй като имам вяра, че има качествата да трансформира София в в действителност прекрасен град за хората ", написа още Кирил Петков във Facebook.

За мен е значимо хората да виждат какво се случва и да могат да вземат участие с хрумвания, съобщи Васил Терзиев след среща с поданици в столичния парк „ Младост “ 3. Той добави, че екипът му има положителни хрумвания и нужната подготовка за едно положително, друго ръководство на София. 



Lupa напомня, че със същия възторг и религия Кирил Петков застана зад Румен Радев на президенстките избори. Няколко месеца по-късно връзките им внезапно охладняха и стигнаха до нетърпимост и обществени обиди.
ТЕМА преди 48 минути 782 преди 1 час 626 преди 15 часа 1516
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР