Съпредседателят на Продължаваме промяната“ (ПП) и бивш премиер Кирил Петков

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната“ (ПП) и бивш премиер Кирил Петков
Коментари Харесай

„Продължаваме промяната“ потвърди: Кирил Петков е с охрана

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ (ПП) и някогашен министър председател Кирил Петков е към този момент с защита, потвърдиха от Политическа партия за Българска телеграфна агенция. От политическата мощ не разясняват аргументите.

Както „ 24 часа “ към този момент писа, водачите на “Продължаваме смяната ” Кирил Петков и на “Демократична България ” Христо Иванов и Атанас Атанасов са получили защита от НСО.

Кирил Петков е и съпредседател на ПГ на „ Продължаваме промяната – Демократична България “.

Потърсени за коментар по отношение на изявления в медии, че Националната работа за защита (НСО) е осигурила защита на петима високопоставени български политици поради закани, от НСО обявиха за Българска телеграфна агенция, че няма по какъв начин да разясняват кои лица се охраняват, тъй като това е класифицирана информация.

 

Според Закона за НСО, при съответна застрашеност в спокойно време, по решение на междуведомствена комисия, се обезпечава защита на лица, заемали длъжности ръководител на Народното събрание или министър-председател, и такива, свързани с националната сигурност, посягане по отношение на които би подронило, отслабило или основало усложнения на властта в страната. Те имат право и на профилиран превоз до четири години след освобождението им от служба.

Междуведомствената комисия се състои от ръководител – началникът на НСО, и членове – ръководителят на Държавната организация „ Национална сигурност “ и основният секретар на Министерството на вътрешните работи.

 

24chasa.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР