Съпредседателят на Продължаваме промяната“ (ПП) Асен Василев беше разпитан във

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната“ (ПП) Асен Василев беше разпитан във
Коментари Харесай

Асен Василев беше разпитан в прокуратурата. Радостин Василев каза, че лидерите на ПП не са го заплашвали

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ (ПП) Асен Василев беше разпитан във вторник в Софийската районна прокуратура (СРП). Той беше свикан по на досегашния народен представител от партията Радостин Василев, който предходната седмица поради договарянията на ПП-ДБ за общо ръководство с ГЕРБ.

Тогава той популяризира запис от съвещание на Националния съвет на Политическа партия от 21 май, в който се чува по какъв начин водачите на партията разискват бъдеща кадрова чистка в службите, съгласувана с „ посолството “. Последваха сигнал за закононарушение против републиката от „ Възраждане “ и Вътрешна македонска революционна организация, по които. Успоредно с това, СРП образува дело за насила на Радостин Василев, на който пък бе назначена защита по самодейност на ДАНС.

Този случай стана мотив от ГЕРБ за общо ръководство с ПП-ДБ, а президентът Румен Радев да призове втората политическа мощ да не осъществя мандат си за кабинет,.

Асен Василев сподели пред медиите след разпита си във вторник, че не знае нищо към този момент някогашният народен представител от Политическа партия да е бил принуждаван. Самият Радостин Василев съобщи предходната седмица, че ден преди да популяризира записа е получил позвъняване от ръководителя на ДАНС Пламен Тончев, който му е споделил, че има опасност за живота му и по тази причина ще му бъде назначена защита.

„ След като направих конференцията, знаете, получих съществени закани към този момент от доста разнообразни места, само че те са обект на инспекция “, разяснява Радостин Василев във вторник пред публицисти в Народното събрание, наблягайки, че не е получавал закани от съпредседателите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев.

„ Всичко останало е част от досъдебно произвеждане, по което Районна прокуратура се е самосезирала. Имайте поради, че аз даже - като потърпевшо лице се повеждам в досъдебното произвеждане - не знам всички данни по него към момента. Важно е да не се вършат спекулации “, добави към този момент някогашният народен представител от Политическа партия.

Преди две седмици Радостин Василев, с цел да бъде разследван за оказване на насила. Става дума за следствие от 2022 година за негов опит да принуди посредством опасност депутатката Христинка Иванова да напусне парламентарната група на „ ИТН “ (ИТН) в 47-ото Народно заседание.

Тогава той беше министър на спорта и дружно с няколко депутати от Има Такъв Народ се отдели от партията, откакто тя напусна обединението с Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия и остави без болшинство в Народното събрание държавното управление на Кирил Петков, което след това беше свалено с избор на съмнение.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР