Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков съобщи, че парламентарната група

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков съобщи, че парламентарната група
Коментари Харесай

Кирил Петков: Предизборни циркове в НС са абсолютно ненужни

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков заяви, че парламентарната група на Политическа партия - Демократична България ще гласоподава за отменяне на ветото на президента за Закона за енергетиката, само че това ще стане след локалните избори.


Петков посочи, че депутатите от групата на Политическа партия - Демократична България няма да вземат участие в изключителното съвещание на Народното събраникоето ще се организира през утрешния ден. Според него " ветото би трябвало да бъде отхвърлено, само че от " Продължаваме промяната " няма да вземат участие в циркове в Народното събрание ". " Това е ясна промяна, която би трябвало да се случи, тя е част от Плана за възстановявануе и резистентност, само че въпреки това в петък, преди изборите, когато хората в цяла България би трябвало да създадат най-важните си решения кой да бъде техният градоначалник, това е неуместно да им хвърляме прахуляк в очите с национални тематики. Предизборни циркове в Народното събрание са безусловно ненужни и няма да бъдем на това съвещание. Спокойно можем да отхвърлим ветото незабавно след изборите ", сподели още той и добави: Те са заявили, че тази остаряла загуба не важи и би трябвало да си заплащат налозите. И ние това ще настояваме, това ще бъде събрано. Но това става не през PR трибунки, а когато министърът на финансите ги уведоми и това оттук насетне действително няма да се пробвате да прикривате нови налози. В служебното държавно управление, когато внесоха закона, бяха оставили една малка врата, която " Лукойл " употребява. И по тази причина ние в този момент едно от нещата, които ще създадем, ще затворим тази малка врата. И малката врата е доста елементарна - дали да се нотифицира Брюксел, или не. Няма потребност от тая нотификация, тъй че не може да се употребява тази малка врата, с цел да не се заплащат налозите.

По отношение на поискания от обединението доклад от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел какво е направено за влизането на България в Шенген Кирил Петков сподели, че тря би трябвало " всяка седмица да споделя кои са интензивностите, които ни напредват към тази задача ".

" Шенген беше като главен приоритет и е главен приоритет за България и виждаме, че би трябвало да има ясна тактика по какъв начин да убедим Австрия и Нидерландия да ни поддържат. Няма да стане от единствено себе си. Така че просто прироритетизираме и фокусираме работата на външно министерство с това, че не може просто да стоим настрани и да чакаме някой да ни споделя не. Трябва да действаме ", акцентира съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

БГНЕС напомня, че Народното събрание разгласи изънредно съвещание за 27 октомври, в 12 часа. За незабавното му привикване упорстваха от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. В дневния ред на съвещанието е включено разглеждане на президентското несъгласие върху измененията в Закона за енергетиката, свързани с либерализацията на пазара на електрическа енергия, както и ремонти в Закона за запасите от петрол, импортирани от ГЕРБ и Движение за права и свободи, с които двете обединения настояват, че ще отстранен монополното състояние на " Лукойл " на пазара за горива у нас. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР