Съпредседателят на Продължаваме Промяната Кирил Петков призова настоящия състав на

...
Съпредседателят на Продължаваме Промяната Кирил Петков призова настоящия състав на
Коментари Харесай

United Group за изявлението на Кирил Петков: Недопустима намеса на политик в работата на независим орган

Съпредседателят на „ Продължаваме Промяната ” Кирил Петков прикани сегашния състав на самостоятелната по закон Комисия за защита на конкуренцията да не взема решение за придобиването на „ Булсатком ” от United Group. Изявлението на Петков беше направено часове след обява в онлайн изданието „ Медиапул ”, съгласно която на следващия ден регулаторът ще утвърди договорката.

Призивът идва и седмица след станалата обществено притежание среща сред него и предприемача Спас Русев, който стои зад „ Булсатком ”.

„ Ако това е правилно, че на следващия ден Комисия за защита на конкуренцията ще утвърди договорката сред United Group и „ Булсатком ” – това доста ни тормози. Ако в действителност вземе решение без никакъв коментар... ”. На въпрос дали той желае Комисия за защита на конкуренцията да се стимулира, или да не вземе решение, Петков съобщи: „ Когато се знае, че регулаторите би трябвало да бъдат заменени и когато знаем, че става дума за допиране на хиляди български жители и цените на тяхната телевизия… ”.

Запитан за какво повдигат казуса с управлението на Комисията сега, в случай че управлението ѝ е с изминал от дълго време мандат, съпредседателят на Политическа партия уточни: „ Точно по този начин - не би трябвало да чакаме нито ден повече ”.След думите на Петков United Group излезе с позиция:

Възможно ли е днешното изявление на Кирил Петков да има директна връзка със срещата му със Спас Русев в столичен хотел - тематиката ще бъде проследена и на следващия ден.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР