Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков отрече слуховете, че Лена

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков отрече слуховете, че Лена
Коментари Харесай

Кирил Петков с първи думи за новите слухове за Лена Бориславова

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков отхвърли слуховете, че Лена Бориславова ще бъде претендентът на партията за кмет на София. Тя влезе в 49-ото Народно заседание като народен представител, само че разгласи, че ще напусне креслото си в Народното събрание и ще работи за локалните избори.

" Невероятно по какъв начин се завихрят слуховете. Не. Нейната задача ще бъде структурирането на екипите и активността, която би трябвало да се случи. Знаете, че за София освен сме дружно с нашите съдружни сътрудници от Демократична България, само че желаеме да имаме общо предложение на един претендент и със " Спаси София ". Така че много значими диалози би трябвало да се случат. Мога да кажа с огромен оптимизъм, че демократичната ни общественост от тези три партии - две обединения и " Спаси София ", ще работим дружно и претендентът ще бъде един ", сподели той в утринния блок на БТВ.

Запитан от водещия Златимир Йочев дали Борис Бонев ще бъде претендентът им, Петков отговори: " Имена няма да загатвам в този миг. Не сме стигнали до там, само че сме стигнали до обстоятелството, че осъзнаваме, че един претендент би било вярното решение за трите. За имена не приказваме ".

" В момента е доста значимо да има държавно управление. Всички го осъзнаваме. От друга страна ние като политическа мощ не можем да се събудим един ден през септември и да кажем  " Ужас, има локални избори след месец ". Това е сериозна подготовка. За това двете неща би трябвало да се движат редом, в случай че желаеме да сме сериозна политическа мощ, която ние имаме вяра, че сме ", добави той.



Запитан дали са се чули с някогашния му министър Николай Събев, който изиска оставките на Асен Василев и Даниел Лорер, Петков отговори: " Да, аз почитам Николай Събев. Мисля, че беше прочувствена първа реакция след изборите. Напротив, дори бяхме дружно и с Асен, и диалозите продължиха по същия метод, които сме ги имали и като преди. Въпросът е, че всеки има миг на отчаяние. Не мога да кажа, че някой от нас е бил благополучен от изборния резултат ".

Той разяснява и информацията, че се водят договаряния сред ГЕРБ и Демократична България за държавно управление - нещо, което Николай Христанов оповестил, че чул от длъжностен министър. " Аз мисля, че всички тези злословия, интриги... Ясно желая да кажа - ние имаме първо с Асен Василев, знаете ние се познаваме от 15 години, той не е единствено съпредседател, само че ние сме едни от най-близките другари във времето. Изпълнителният съвет е доста обединен. Коалиционният ни съвет с Демократична България до този миг работи в цялостно единодушие. Това ни е силата. Даже апелът от нашата парламентарна група е да чуваме и разнообразни отзиви. Не можем всички да се съгласяваме по този начин ясно. Но очевидно за някои от целите нещата са толкоз ясни, че нямаме никакви разлики ", безапелационен бе Петков.

" Много бих се надявал да не стигаме до нови избори. Ще поемем и с втория мандат в случай че имаме на първата стъпка общо единодушие с ГЕРБ по законодателната самодейност, която да стартира. Това са стъпки, които до този миг не са се случвали. Така че ние във втория мандат ще сложим действителните министри за избор, ще го създадем в случай че се сстигне до там. Ако ГЕРБ успее с първия мандат с другите побитически сили, те не би трябвало да се съмняват, че по значимите политики дали ще натиснем зеленото или аленото копче ", увери съпредседателят на Политическа партия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР