Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков е категоричен - референдумът

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков е категоричен - референдумът
Коментари Харесай

ПП ще гласува против референдума на Възраждане, въпросът бил незаконен

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков е безапелационен - референдумът на " Възраждане " за отсрочване на приемането на еврото до 2043 година е противозаконен. Това ще бъде и мнението на втората мощ в Народното събрание ПП/ДБ на идното на следващия ден съвещание на Комисията по правни въпроси, която би трябвало да прегледа въпроса с плебисцита - " положителните сили " ще гласоподават " срещу ".

" Не мисля, без да съм най-големия специалист по тематиката, че може да влезе в дневния ред, без да е минал комисия (каквото желание имат от партията на Костадинов - бел.ред.). Това, което най-вероятно чакаме, е, че на следващия ден ще влезе в правна комисия, което е първата стъпка. Имаме доста ясно мнение на " Продължаваме промяната/Демократична България ", че за нас провеждането на този референдум не е законно, тъй като той е обвързван с контракт сред България и Европейски Съюз и не имаме вяра, че така наречен заобиколни въпроси са законни по тази тематика. И това ще бъде нашето мнение в правна комисия ", разяснява Петков в коридорите на Народното събрание малко откакто разгласи пред News.bg, че лидерската среща с ГЕРБ се отсрочва. (линк)

Петков бе безапелационен - ПП/ДБ ще гласоподават " срещу " референдума ,, т.е. съгласно буквата на закона депутатите са длъжни да го поддържат. " Не мислим, че това е легален референдум, не мислим, че този въпрос е легален. Ако имаше референдум със легален въпрос, в случай че тематиката е законна, ние ще я подкрепим. Но в тази ситуация не е. "

Петков направи коментара си в часа, когато трябваше да се организира лидерска среща сред управителните фактори на ГЕРБ и ПП/ДБ , само че преповтори същото, което сподели на влизане, и пред чакащите го публицисти вътре в Народното събрание. " Няма вест, въпрос на график ", отсече той.

Всички стъпки, които би трябвало да се случат в Народното събрание , както и част от управническата стратегия - това пък щяло да е тематиката на лидерския диалог. " Имаме въпроси за комисиите, имаме за регулаторите, имаме доста въпроси в действителност... "

Бившият министър председател мина и по различен въпрос по настоящия конспект - бъдещата номинация за гуверньор на Българска народна банка . Но акцентира - към момента номинацията не е ясна. " Знам, че Даниел Лорер го спрягат непрестанно, той беше доста добър претендент за позицията, за която се надявахме да бъде определен (за български еврокомисар), тъй че той ще бъде до мен един до друг в Народното събрание. "

Никога ГЕРБ и ПП/ДБ не били говорили за съдружно съглашение, сервира още една вест Петков.

" В момента значимото е да има регулярните срещи и да си координираме идващите стъпки за значимите за страната въпроси. Засега, в този миг, това, за което сме се разбрали, е, че ще има сходни срещи ", сподели съпредседателят на Политическа партия, отказвайки по-нататъшен коментар.
 С Деян Николов отпред „ Възраждане “ протягат ръка към място в София
С Деян Николов отпред „ Възраждане “ протягат ръка към място в София

Поне 15 общински съветници желае Костадин Костадинов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР