Съпредседателят на Продължаваме промяната и бивш премиер Кирил Петков обяви

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната и бивш премиер Кирил Петков обяви
Коментари Харесай

Кирил Петков към Георги Свиленски: Ще ви съдя! Кодът на машините е в ЦИК

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " и някогашен министър председател Кирил Петков разгласи от трибуната на Народното събрание, че ще заведе дело за клюка против зам.-председателя на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

 

Повод за заканата му стана изявлението на Свиленски, в което той описа от парламентарната естрада, че Петков е направил предложение на Българска социалистическа партия - да отдръпват импортираните от тях промени в Изборния кодекс, а той ще им даде кодовете за машините.

 

След разкритието на Свиленски съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков взе думата и изясни, чекодът е в ЦИК, която го дава на Министерството на електронното ръководство, а оттова достъп до него имат партиите.

 

" Моля да оттеглите изказванията си, за нещата, които съм ви споделил. Аз ви споделих, че сме подготвени да подкрепим всевъзможни оферти за одитиране на кода на машините, с цел да повишим дружно доверието на хората и чакаме действителни оферти ", обърна се съпредседателят на Политическа партия към Свиленски.

" Да се придържате към истината, с цел да реализираме до допустимо най-прозрачниа метод към доверие в машините ", прикани го той.

" Нали знаете кой настава мотиката два пъти по един и същи метод? Защо го вършиме? Никога не съм си измислял и не съм приказвал погрешни неща от парламентарната естрада ", скочи в отговор Свиленски.

" Какво сте желал да кажете, е различен въпрос. Има два реда депутати, които ви чуха. Казахте: Оттеглете закона и ще имате отворените кодове. Това сте споделил, това съм чул. Какво сте желал да кажете е различен въпрос ", безапелационен в обвиняването си против Петков бе Свиленски. " Ако да пъти настъпвате мотиката по един и същи метод, ще ви удари да пъти по един и същи метод ", продължи Свиленски.

" Дадох ви опция да поправите една неточност, която мисля, че неумишлено сте създали. Разбирам, че сте подготвен да излъжете хората в тази зала. Следващата седмица ще подам иск против вас, както направих с Бойко Борисов. Всеки, който лъже за толкоз значими неща, би трябвало да понесе своята отговорност и българският съд ще бъде арбитъра за продължение на тази тематика ", обърна се Петков към Свиленски.

Не мисля, че вашите изявления оттук насетне ще са в интерес на връщане доверието в изборния развой, предизвести преди този момент Петков пък Тома Биков от ГЕРБ. И го прикани да не прави дуплика на Свиленски, тъй като ще задълбочи казуса, който явно не осъзнавал.

" Това, което се чу през днешния ден, което сподели Свиленски, е скандално и сигурно не е в изгода за връщане на доверието в изборния развой. Обвинението към вас, че сте осъществявал търговия с въздействие граничи с надалеч по-сериозни неща от един парламентарен спор ", обърна се Биков към Петков.

Михал Камбарев от Политическа партия пък изясни на водача си Петков, че грешката му е, че си е мислел, че приказва на благородник, а в действителност говорел на " партия, която 30 години лъже нашите майки и баби, че я е грижа за тях, а не им вдигаше пенсиите, както за 7 месеца направи Политическа партия ". Да си спомним за овчарчето, прикани Камбарев.

 

През август Петков заведе дело за клюка и против водача на ГЕРБ Бойко Борисов поради обвиняванията, че е взел пари от медиатори и комисиони от доставките на газ.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР