Съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев даде знак, че партията

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев даде знак, че партията
Коментари Харесай

Асен Василев занули вероятността за преговори с Николай Габровски

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев даде знак, че партията няма да взе участие в договаряния с канидата на ГЕРБ за министър председател.

Василев съобщи, че още не е получена покана за диалози след връчването на първия мандат на 5 декември, само че акцентира, че Политическа партия " няма да поддържа кабинет, в който взе участие ГЕРБ ". В понеделник Габровски съобщи, че е подготвен да беседва с всяка партия от 48 Народно заседание в търсене на болшинство.

На въпроса дали въпреки всичко водачите на втората парламентарна група не се срещнат с номинирания за министър-председател неврохирург даже единствено с цел да заявяват тази позиция, той отговори:

" Ние към този момент организирахме диалог с ГЕРБ, където ясно декларирахме кои 16 политики считаме за значими и че бихме ги подкрепили без значение дали ги предложат те или някой различен ".

Василев още веднъж упрекна Бойко Борисов и Румен Радев в " добре синхронизиран дует ", откакто първо Радев назова държанието на водачите на Политическа партия " шмекерия ", а Борисов уличи някогашния финансов министър в неистина поради изказванията му за сред президента и ръководителя на ГЕРБ.

Попитан дали може да удостовери думите си за връзката на Борисов и Радев с доказателства, Асен Василев разяснява, че " не върви да им свети ".

" Ако президентът наложи несъгласие и в случай че господин Борисов не се разсъни с друга концепция и го поддържа, това значи, че няма да има промени в Изборния кодекс. Как ще реагираме? Трябва да съберем изпълнителен съвет, с цел да забележим. Но почтено казано, имайки поради какъв брой постоянно ГЕРБ си сменят мнението, съм леко песимистичен, че това ще се случи.

Ако се случи обаче, това ще значи, че последните три седмици Народното събрание е въртял безусловно безсмислено едни безкрайни съвещания. Вместо да приемем антикорупционните закони, които щяха да оказват помощ за Шенген, вместо да приемем същински бюджет, сме се занимавали с предизборни фишеци ", съобщи Василев във връзка за поврат по Изборния кодекс.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР