Съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов е подал заявление, че се

...
Съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов е подал заявление, че се
Коментари Харесай

В отговор на Борисов: Ген. Атанасов хвърли оставка като шеф на комисията за спецслужбите

Съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов е подал заявление, че се отдръпва като ръководител на парламентарната комисия, която се занимава с надзора над специфичните служби и използването на специфичните разследващи средства (СРС), оповестиха от пресцентъра на Народно събрание.

Атанасов е внесъл заявката си за оставка до ръководителя на Народното събрание Росен Желязков.

Според неофициална информация мотив за оставката му е изказването на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който разгласи преди два дни, че е срещу обединяването на военното и цивилното разузнаване.

За сливането пък упорства Атанасов отдавна. Като главен мотив за реформирането на службите в този момент сътрудниците му от ПП-ДБ показват излизането им от „ сферата на съветско въздействие “. Ако измененията на обединяването бъдат прокарани, то по този начин ще се отвори път за промяната на ръководителите на Държавна организация „ Разузнаване “ и на Служба „ Военна информация “, които бяха назначени от служебната власт. А пък отпред на обединената работа би могъл да застане единствено един човек, който ще бъде посочен от болшинството.

Атанас Атанасов нямаше заместници в парламентарната комисия и по тази причина в този момент за спецслужбите остава без управление.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР