Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов призова за оставката на

...
Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов призова за оставката на
Коментари Харесай

Демократична България: Кметът на Пловдив да си готви оставката и да се извини

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов прикани за оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров. Повод за това е, че кметът изключи общинските съветници от обединяването от разискванията за бюджета на Пловдив, а през вчерашния ден непосредствено разгласи, че повода е присъединяване им в митингите и ги назова “мишоци”.

“Искам да кажа на кмета на Пловдив да си готви оставката и да вземе да се извини на жителите на Пловдив и на моите сътрудници тук”, съобщи Христо Иванов. Той приказва пред медиите дружно със съветниците от “Демократична България – Обединение” Веселина Александрова ( "Да, България ") и Йордан Иванов и Добромира Костова (ДСБ). Христо Иванов уточни, че общинарите от “Демократична България” очевидно не основават комфорт на локалната власт, само че това е част от работата им. Той посочи, че те съставляват част от жителите на Пловдив, които са дали своят вот за тях, и жителите вземат решение на избори дали работата им в Общинския съвет е градивна.

По думите му кметът на Пловдив Зико си сортира опозицията и тъй като опозицията от “Демократична България” не му харесвала, тя била прекомерно остра, той отхвърля на представители й в Общинския съвет да ги включи в разискванията на бюджета на общината.

“Г-н Зико е хубаво да научи А и Б на демокрацията. Защото той не е тук, с цел да тропа по масата и да се упражнява като някакъв средноазиатски дерибей. Той е тук, с цел да работи за жителите на Пловдив, които му заплащат заплатата”, съобщи Христо Иванов. “Имаме една вест за ГЕРБ и за Здравко Димитров: Сталин умря, Тодор Живков умря, времето на дерибейщината приключи”, сподели още той.

Лидерът на "Да, България " и съпредседател на "Демократична България " уточни, че тази поредна гербаджийска дерибейщина е точно това, поради което хората са на улицата и поради което желаят оставки.

Христо Иванов посети и пловдивското село Труд, чиито поданици от години стачкуват поради замърсявания на въздуха.

Повече вижте тук:
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР