Съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов призова гражданите да не

...
Съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов призова гражданите да не
Коментари Харесай

Христо Иванов: Гласувайте, не оставяйте надеждата на други |

Съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов прикани жителите да не оставят други да се разпореждат с вярата им за смяна и по-добър живот и да излязат да гласоподават на парламентарните избори в неделя.

" 11 юли е моментът, в който да решим дали да създадем оня скок към вярата с всичките му опасности и неизвестности, или да се откажем от него и приемем, че ще оставим нещата да си кретат по същия метод ", съобщи той в предаването “Денят стартира ” по Българска национална телевизия.

Христо Иванов оцени обстановката като доста комплицирана и уточни, че са вероятни неточности след изборите и съставянето на новото Народно заседание.

" Една неточност от систематичен темперамент е да не съумеем с задоволително воля да сложим разграничителна линия и да си дадем сметка, че с изключение на отстраняването на Бойко Борисов и неговото обграждане от властта, би трябвало със същата воля и устременост да работим Движение за права и свободи и всичките му пипала в регулатори и правосъдна власт да бъдат прекратени, с цел да може да има рестарт на тези институции ", сподели той.

По думите му обществото би трябвало да се раздели с концепцията, че всичко в България се взема решение от един човек. Вместо това - да се подредят публичните връзки, с цел да може хората да имат по-голяма роля в определянето на своя живот.

" Нашата задача е в действителност да разчистим публичното, икономическото пространство, всички тези структури, които пречат на хората да осъществят своя капацитет. Затова е значима законността. Не е въпросът да сменим един с различен, който взима всички решения. А да дадем на хората да взимат решения. Да има в стопанската система конкуренция, в публицистиката да има независимост, с цел да се ползват професионалните стандарти, съдиите да са същински самостоятелни от политическо вмешателство ", добави Иванов.

Един от детайлите е да се обезпечи на обществената администрация опция да си прави работата в интерес на обществото без политически напън, само че и със схващане.

" Публичната администрацията би трябвало да оперира със съзнанието на своята дребнавост на своята роля, с цел да не се трансформира в бухалка. Хората, които работят там, в случай че си правят работата добре и в случай че са способени, да бъдат постоянни. Не всяка партия, която идва на власт да ги сменя ”, уточни той.

Христо Иванов посочи, че реализирането на смяната и подобряването на живота е в ръцете на хората, без чиято поддръжка това няма да бъде допустимо.

" Дали ще се случи зависи от това дали хората ще си останат у дома. Дали този прекрасен роман ще активизира задоволително вяра, с цел да излязат да гласоподават или ще оставят на корпоративния, подвластният избор, на клиентелните мрежи да решат вместо тях ”, сподели той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР