Съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов определи двете основни предизвикателства

...
Съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов определи двете основни предизвикателства
Коментари Харесай

Христо Иванов: Задачите пред независимостта на България - отблъскването на путиновата агресия и справяне с корупцията и беззаконието

Съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов дефинира двете съществени провокации пред независимостта на страната в днешния празничен ден.

“Очевидно е, че корупцията и беззаконието са вратите, които въздействието на путиновия режим влиза в България. Затова двете огромни провокации пред независимостта ни са отблъскването на путиновата експанзия в района и справяне с корупцията и беззаконието в България ”, разяснява той по време на честванията на Деня на независимостта във Велико Търново.

“Опитът на путиновия режим да наложи своята надмощие с груба мощ на целия район и невъзможността ни да установим действителна правда вътре в личната си страна. Те в действителност са свързани: Путин желае да размени съществуващия интернационален ред, на който се крепи цялата сигурност и опция за разцвет на България, със закона на джунглата, при който по-силният може да си вземе което парче желае от съседа си ”, съобщи той в послание към българите в обществените мрежи.

“Вътрешната ни корупция и отслабените ни институции пък са вратата, през която съветското въздействие постоянно е успявало да подкопае нашата държавност. Да сме самостоятелни през днешния ден, значи да се оправим с тези провокации ”, разяснява Христо Иванов, който е лидер на листите в 24 МИР в София и в Пловдив.

Христо Иванов напомня, че в новата история България губи независимостта си за 45 години. След тях, макар големите провокации и преодолявайки разликите, България през днешния ден принадлежи към фамилията на цивилизованите нации.

“Историческият миг, в който живеем, ни кара да си задаваме доста въпроси. И евентуално за мнозина българи въпросите, свързани с нашата самостоятелност, са повече от отговорите. И мнозина се питат: " Какво е самостоятелност през днешния ден? ". Това, което постоянно е била: преди всичко - достолепие. Независимостта не всеки път е успокоение и напълно не всеки път е сигурност, само че постоянно е достолепие ”, споделя той.

Христо Иванов също по този начин приканва за национално единение в в тези нестабилни геополитически и стопански времена.

“Независимостта е и да можем всички тук най-много да разчитаме един на различен в решаването на тези задания. Дори и да имаме разлики, даже и да имаме остри несъгласия, ние сме длъжни да мислим за себе си като за една нация и да се оправим с разделянето посред ни. Защото независимостта изисква национално единение ”, приключва Иванов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ 
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР