Съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов обяви, че денят, в

...
Съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов обяви, че денят, в
Коментари Харесай

ГЕРБ са кооперация за осигуряване на взаимна безнаказаност

Съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов разгласи, че денят, в който ще се потърси сметка за аферите и свадите при ръководството на Бойко Борисов рано или късно е щял да пристигна и в ГЕРБ са били наясно с това. Но той прикани всички дейности по отношение на някогашните ръководещи да се правят при съблюдаване на законите.

“ГЕРБ с отхвърли си да влязат в сериозен диалог за нуждата от промяна в прокуратурата демонстрираха, че не са тъкмо партия, а една кооперация за обезпечаване на взаимна безотговорност от закона на някогашни министри и някогашни функционери от властта. Разбира се, че в този момент ще истеризират и ще настояват какво ли не ”, съобщи Иванов в Народното събрание във връзка ареста на някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и пиара на ГЕРБ Севделина Атанасова.

“В публичното пространство с години се натрупат голямо количество въпроси, изказвания, евентуални доказателствени средства, които не бяха разследвани съответно. Рано или късно денят, в който трябваше да бъдат разследвани, щеше да пристигна. Но това би трябвало да се случва по закон и по стандарти, с цел да можем да затворим тази страница без реваншизъм и терзания, че едните удрят другите ”, добави той.

Христо Иванов съобщи, че няма повече информация за арестите в четвъртък вечерта. Според него дейностите на Министерство на вътрешните работи все още не могат да бъдат избрани като принуда.

“Това, което видяхме от Министерство на вътрешните работи, е в границите на съществуващите правила, тъй че не може да се приказва за принуда. Това, което направиха с Десислава Иванчева, беше явна принуда, отиващата оттатък всякаква допустима нужда ”, разяснява той.

“Абсолютно съм сигурен, че сътрудниците в изпълнителната власт са наясно какъв брой е значимо смяната да се показва не просто в това, че най-накрая избрани лица, които са били недосегаеми, стават досегаеми. Промяната би трябвало да се изрази в това, че този път се работи по закон. Убеден съм, че има изясненост по това ”, сподели той.

Христо Иванов изрази песимизъм за ролята на прокуратурата и основния прокурор Иван Гешев в следствието на някогашните ръководещи.

“С години в прокуратурата се е открила тежка кариерна взаимозависимост от основния прокурор и подконтролната му прокурорска  гилдия във Висшия правосъден съвет. Структурната промяна във Висш съдебен съвет е значима, с цел да могат прокурорите да се усещат спокойни, че никой няма да ги накаже кариерно. Тази промяна няма да стартира, до момента в който Иван Гешев, непосредствен другар на PiAr Sevi, не си тръгне ”, съобщи той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР