Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов беше гост в предизборната

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов беше гост в предизборната
Коментари Харесай

Христо Иванов: Има път напред, но той изключва простите анимационни послания

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов беше посетител в предизборната поредност видеоинтервюта на. Разговорът се организира на 27 септември и се излъчи онлайн е capital.bg и dnevnik.bg, както и в профилите на двете медии във facebook, и в YouTube. Сега публикуваме текста на изявлението със съкращения. Полина Паунова: Здравейте, господин Иванов. Кога ще са идващите избори?
Христо Иванов: Зависи за какви избори приказваме.
Политическа партия: Парламентарни.
Хр. И: Логичното време за идващите избори е няколко месеца след локалните избнори. Тъй като считам, че тази сложна промяна, която се случва в българския политически живот ще доближи своята зрялост на локалните избори. След което ще би трябвало да се проведат едни парламентарни избори, които биха имали смисъл. Защото сега организираме едни парламентарни избори, които нямат необикновен смисъл. Неслучайно акцията не просто е четвърта по ред, а е не изключително съдържателно друга, в сравнение с бяха предходните акции. Има потребност да се случат някакви политически събития, част от тях в Народното събрание. Политическите сили отхвърлиха да се свърши тази работа, стигнахме до тези избори. Такива избори мъртвородени може да има и през пролетта, за жалост. Това не е изключено в случай че не се прояви нужната доза зрялост и отговорност.
Реклама П. П.: Как виждате тази зрялост и отговорност да се прояви в случай, че към този момент социологическите фотоси на предизборните настройки са един фрагментиран парламент с почти ясни участници и ясни валенции сред тях? Кирил Петков да вземем за пример, към този момент очерта каква е съгласно него единствената допустима коалиция точно с вас и Българска социалистическа партия.
Хр. И.: Сега тези валенции са дефинирани по този начин от позиция на едни критерии, които не ни дават доста ход напред. Страната би трябвало да се ръководи. Аз леко се тормозя, че ние изпадаме в едно положение, в което политиците минаваме в шоубизнеса. Т. е. занимаваме се най-вече с правенето на акции, в които обещаваме неща, ръководството е останало на по принцип аварийна алтернатива, служебното държавно управление. И в случай че погледнете последния интервал, ще видите, че един прекомерно огромен интервал от време, България се ръководи дори не като президентска република, тъй като президентската република е република, която въпреки всичко има парламент. Управленията, в които ръководи президентския кабинет без парламент, от българска конституция са планувани като цялостно изключение, а ние последователно започваме да ги трансформираме в нещо, което е част от нормата. И е явно, че по някакъв метод би трябвало да излезем от тази обстановка, която непрекъснато преповтаряне и виждаме, че тя не ражда придвижване напред. Вероятно ще би трябвало да си приказваме повече за цели всъщност, първо. И второ да виждаме действителностите.
Златина Зехирова: Т. е. вие какво държавно управление виждате след 2 октомври?
Хр. И.: Реалностите са, че българските парламенти непрекъснато стават все по-фрагментирани. И е явно, че ние ще би трябвало да излезем от презумпцията, с която доста хора потеглят на избори, че някой ще завоюва изборите. Тези избори всеки идващ път излиза наяве, че никой не ги печели. И че би трябвало да открием такава политическа просвета, която да ни разрешава да вършим все по-сложни обединения, без това страната не може да се ръководи.
З. З.: За вас реалистична ли е обединението " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия и " Демократична България "?
Хр. И.: Ще ви отговоря на този въпрос единствено да си довърша мисълта, извинявайте. В предходните парламенти част от аргументите те да се разпаднат беше, че имаше политически сили, които бяха самонадеяни, заради това, че са излезнали първи - че са спечелили изборите, т. е. че могат да образуват независими ръководства.
П. П.: Говорим за " ИТН ", нали?
Хр. И.: И " Продължаваме промяната " имаше подобен вид мисля склонности да мислят за себе си, тъй като не обърнаха задоволително внимание на това какъв брой е комплицирана обединението. И тя не беше добре съединена.
Реклама П. П.: Ще стигнем до там.
Хр. И. -- Да де, но изяснявам какво имам поради. И повода заради това беше, че ние нямаме в нашата политическа просвета задоволително добре схващане, че обединенията са комплицирано нещо, те изискват доста деликатно отношение към това по какъв начин да се сглабят, с цел да могат да работят, а те (коалициите) ще бъдат неизбежни. Слава Богу, най-малко тази по този начин тягост се очертат на хоризонта. Някой огромен избавител, който да вземе да пристигна да получи независимо болшинство, т. е. ще би трябвало да се научим да беседваме и да търсим по-скоро някакви точки, които ни разрешават да формираме болшинства, и болшинствата не са просто като абитуриентски бал преброяване от от 1 до 121. Мнозинствата са нещо, което може да действа и може да създава политики и ръководство.
З. З.: Това звучи ли като поклон към партньорство с ГЕРБ?
Хр. И.: Не, не звучи като поклон към никой отвън действителностите, в които се намираме.
З. З.: Добре да стартираме да чоплим вероятните конфигурации. Започнахме първо с въпроса е ли е за вас това вероятната ръководеща коалиция след изборите на 2 октомври, както я обрисува Кирил Петков - " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и Българска социалистическа партия?
Хр. И.: Мисля, че в тази обстановка, в която се намираме, ние най-малко за " Демократична България " считаме, че е по-реалистично и по-продуктивно да приказваме за това, което би трябвало да се свърши, първо. И по-късно в границите на договаряния да търсим най-хубавите разновидности тези задания да бъдат изпълнени.
П. П.: С кого договаряния, господин Иванов?
Хр. И. - От тази позиция, договаряния с всички политически сили
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР