Съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов определи като особена ирония

...
Съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов определи като особена ирония
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Изказването на Слави Трифонов за Северна Македония е особена ирония

Съпредседателят на " Демократична България " Атанас Атанасов дефинира като особена подигравка вчерашния, че в подмяна на единодушието на България за приемане на Северна Македония в Европейския съюз би трябвало да отпаднат визите за влизане в Съединени американски щати за българите и България да бъде призната неотложно в шенгенското пространство. Пред " Нова телевизия " Атанасов разяснява, че рухването на визите за Съединени американски щати няма отношение и не трябва по този метод да се слагат нещата, само че като цяло не вижда нищо неприятно в изявлението на Трифонов.

" Членството на Северна Македония в Европейски Съюз е значима тематика за България. Трябва да се отнасяме съществено към този въпрос и да защитим националните ни ползи. Нека да изпълняваме договорите ", сподели Атанасов, като сподели, че " Демократична България " не поддържа концепцията на водача на " ИТН ".Атанасов, който е ръководител на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред, изиска Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) да рапортува на държавното управление във връзка информацията, че, че конкурентни ползи в страната се пробват да саботират вноса на природен газ от Азербайджан. Това ставало като се компрометира обществено съглашението с Баку от 2013 година за импорт на 1 милиарда куб. м годишно. Според Атанасов става дума за умишлена провокация.Според Атанасов опазването на здравето и енергетиката би трябвало да бъдат следени непрестанно от министър-председателя Кирил Петков. " В Българския енергиен холдинг бяха заложени мини от някогашните ръководещи. Вчера слушах Борисов да е угрижен за енергийната сигурност на страната. За 12 години къде е неговата диверсификация? За една година прекара тръбата от Русия за Сърбия за сметка на българския бюджет. Липсата на диверсификация и обслужването на съветския енергиен интерес ни докара до това състояние. Основната причина за повишение на цените в България е стягането на спора в Украйна и Путин употребява енергийните си лостове за напън върху европейската общественост ", разяснява Атанасов.Според него ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов е извънредно честен човек, който е съдействал за независимостта на комисията. Премиерът Кирил Петков към този момент нееднократно съобщи, че възнамерява да смени Иванов, чийто мандат е изминал. Той видя и предумишленост в решението на комисията за покачване на цената на природния газ с 30% от 1 януари.

Атанасов съобщи, че комисията по сигурност и публичен ред ще търси метод да разсече възела сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Намерението на прокуратурата да разпита вътрешния министър Бойко Рашков за отклонените средства за градеж на автомагистрала " Хемус, Атанасов дефинира като интензивно мероприятие " с което желаят да кажат на Рашков, че ще го извикат и ще се подпише под протокол, че няма право да популяризира информация, която знае ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР