Съпредседателят на българското дружество в Струга иска да продължи лечението

...
Съпредседателят на българското дружество в Струга иска да продължи лечението
Коментари Харесай

Бекир Кадриески иска да продължи лечението си в София, не вярва в справедливо правосъдие


Съпредседателят на българското сдружение в Струга желае да продължи лекуването си в София след осъщественото над него нахлуване. Пред Euronews Bulgaria той сподели, че положението му се усъвършенства, само че желае да получи спомагателна здравна грижа в София. Властите в Скопие оповестиха, че нападателят е арестуван и следва да му бъде повдигнато обвиняване. Самият Кадриески споделя, че няма близки връзки с него. В Струга към този момент е другият съпредседател на дружествотo - българинът Живко Чакръкчиев.

Бях атакуван без никаква причина, съобщи Кадриески.

„ Не считам, че ще има заслужено правораздаване – при нас правораздаването е пагубно “, уверен е той.

Никога не сме имали подобен проблем, тъй като нашата организация се занимава с културни действия, уточни Чакръкчиев.

„ Хората към него са работили ужасно проведено. Правили са се, че желаят да ги разтърват, а в това време са държали Бекир, с цел да може оня умерено да го постанова “, изясни той.

„ Това, което тези хора вършат, е да сплашват предприемачи и други хора в Струга и в региона, с цел да могат да печелят от тях някакви дивиденти “, добави съпредседателят на сдружението.

Междувременно от българското външно министерство нощес извикаха посланика на Северна Македония у нас Агнеза Руси-Попоска. 

" Българската страна изрази терзание по отношение на осъщественото на 14 юни нахлуване против Бекир Кадриески и акцентира нуждата способените управляващи в Северна Македония да подхващат бързи дейности за дейно следствие и правосъдие по случая ", оповестиха от Министерство на външните работи след срещата на посланика с генералния директвор по европейските въпроси Славена Гергова.

Домакините подчертали и че България чака съответни резултати по останалите произшествия с българи и техни сдружения в Северна Македония.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР