Съпредседателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Александър Сиди бяха гости

...
Съпредседателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Александър Сиди бяха гости
Коментари Харесай

ВМРО в Ситово за 110 г. от Балканската война

Съпредседателите на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки и Александър Сиди бяха посетители на обичайния събор на село Ситово, община Родопи.

Двамата участваха на честванията за 110-годишнината от оповестяването на Балканската война в родопското село, оповестяват от „ “.

Проливният дъжд не уплаши събралите се на площада в Ситово, където гайди и изстрели на пушки го огласяха. С поддръжката на Вътрешна македонска революционна организация се състоя историческа възстановка на събитията от 5 октомври 1912 година с присъединяване на Комитет „ Родолюбие “, на която Цар Фердинанд и младият Княз Борис одобриха строя на 23-ти Родопски Полк.

На площада Ангел Джамбазки поздрави участниците за осъществяването на възстановката, като акцентира, че такива би трябвало да се вършат от ден на ден и по-често, и да бъдат подкрепяни както от общинската администрация, по този начин и от страната.

Така би трябвало да се помни историята, предишното и героизмът на нашите братя българи, бранили с кръвта си единството на Отечеството и всеки един българин от Дунав до Бяло море, и от Охридското езеро до Черно море. Вътрешна македонска революционна организация постоянно е подкрепяла и ще продължава да поддържа родолюбиви инициативи, които съхраняват историята и родовата памет. Преди всичко обаче, човек би трябвало да бъде добър български патриот, родолюбец и националист, заключи Джамбазки.

Да поздравят ситовци и да бъдат част от техния празник бяха и общинските съветници от групата на Вътрешна македонска революционна организация в ОбС-Пловдив Владимир Кисьов, Стефан Послийски и доктор Иван Црънчев, както и зам.-кметът на регион Южен Павел Милушев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР