Съпредседателите на Демократична България“ Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов

...
Съпредседателите на Демократична България“ Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов
Коментари Харесай

Демократична България поиска оставката на вътрешния министър

Съпредседателите на „ Демократична България “ Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов приканиха в онлайн изказване вътрешният министър Младен Маринов да си подаде оставката до 18 ч. или министър председателят Бойко Борисов да му я изиска. В противоположен случай те ще бъдат на митинг пред Министерството на вътрешните работи в 18 ч. през днешния ден.

Три са аргументите за ултиматума – насилието, проявено от служители на реда по време на мирните митинги от тези дни; обстановката край брега на парк Росенец в събота, когато служители на реда не позволиха искащите да посетят плажа там и разкритията на „ Антикорупционния фонд “ по случая „ Осемте джуджета “, по който се твърди, че полиция пази „ мутри “.

Христо Иванов добави, че желае оставката и на основния прокурор Иван Гешев, който е отменил презумпцията за непорочност и разгласява изборно доказателства отвън стандарта на наказателния развой. След което в правосъдната система да бъде осъществена промяна. Парламентарната квота във Висшия правосъден съвет би трябвало да се редуцира до една трета от състава. Също по този начин основният прокурор би трябвало да се избира с най-малко три пети болшинство в Народното събрание, а мандатът му да бъде понижен на 5 години.

По-рано денем по време на присъединяване в предаване по Българска национална телевизия Христо Иванов изиска оставката и на нейния изпълнителен шеф  Емил Кошлуков, а също по този начин и прикани за предварителни избори. „ Това ръководство би трябвало да бъде заменено, подготвени сме за тези избори, жителите са подготвени за тези предварителни избори. Г-н Борисов е изпаднал в една доста тежка загуба на връзка с действителността, живее в таен свят, време му е за отмора явно “, добави Иванов.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР