Съпартийци и републиканци подложиха на кръстосан огън и остри критики

...
Съпартийци и републиканци подложиха на кръстосан огън и остри критики
Коментари Харесай

Остри критики във Вашингтон за кроежите на Обама да изпрати спецчаст в Сирия

Съпартийци и републиканци подложиха на пресечен огън и остри рецензии решението на президента на Съединени американски щати Барак Обама да изпрати неголяма сухопътна група командоси в Сирия, предават международните организации. Те предизвестяват, че влизането на специфични елементи от американската войска в Сирия изправя Съединени американски щати " на фронтовата линия ". Членове на Демократическата партия в Съединени американски щати се оповестиха против решението на президента Обама да изпрати бойци от специфичните елементи в Сирия. Според члена на сенатската комисия по външни работи Крис Мърфи това решение слага Съединени американски щати на рискова повърхност в гражданската война в Сирия, на която не се вижда края.

Той и други демократи са уверени, че изпращайки незначителен отряд американски военни Вашингтон рискува да въвлече страната в открит боен спор с президента на Сирия Башар Асад. Те даже напомнят, че това решение опонира на личните думи на Обама на 10 септември 2013 година

"Не се сготвям да адресирам американски сухопътни елементи в Сирия. Няма да организирам в Сирия безсрочни задачи както беше в Ирак и Афганистан ", сподели той тогава. Сенатор Брайън Шац назова изпращането на членовете на спецчастите "стратегическа неточност ".
САЩ не могат и не би трябвало да са на фронтовата линия в Сирия, написа в персонално писмо до Обама сенатор Мартин Хайнрих. Той акцентира, че изпращането на военни, доближава Съединени американски щати до фронтовата линия на въоръжения спор, за което би трябвало да има позволение от Конгреса.

Законодателите акцентират, че по конституция единствено Конгресът има право да афишира война. Обама споделя в своя отбрана, че не му е нужно координиране с Конгреса, защото може да се възползва от разрешението на Конгреса за изпращане на военни сили против терористи от 2001г, което бе признато незабавно след атентатите на 11 септември. Президентът даде разрешението си за изпращане на до 50 членове на специфичните елементи в северна Сирия, където да оказват помощ на локалните въоръжени бунтовници в битката против радикалната ислямистка организация "Ислямска страна ".

Решението на Белия дом да изпрати в Сирия дребна част от военните от специфичните елементи в помощ на локалните сили в битката против терористичната формация „ Ислямска страна “ (ИД), не подхожда на мащаба на цялостния проблем. Това съобщи ръководителят на Комитета по въоръжените сили в Конгреса на Съединени американски щати, републиканецът Джон Маккейн, съобщи ТАСС, представена от "Фокус ".

Според него, самодейността ще бъде „ още една посредствена стъпка в политиката на администрацията на президента на Съединени американски щати Барак Обама.

„ Този еволюционен въздържан метод за жалост не подхожда на мащаба на казуса, пред който сме изправени “, сподели той. Според сенатора, Обама към момента няма „ реалистична тактика “, целяща отдръпването на президента на Сирия Башар Асад.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР