Сапарева баня е домакин на работна среща за реформи във

...
Сапарева баня е домакин на работна среща за реформи във
Коментари Харесай

Работна среща в Сапарева баня обсъжда реформите във ВиК сектора

Сапарева баня е хазаин на работна среща за промени във ВиК бранша. Тя се  провежда от районното министерство, регионалния шеф на Кюстендил и депутати. Участват кметовете на 9-те общини в района. Ще се разисква и прекосяването на общинското ВиК „ Паничище “ в регионалната асоциацията „ Кюстендилска вода “. Местните поданици са срещу, тъй като се притесняват от повишаване на водата.

От Министерство на регионалното развитие и регионалната администрация ще се опитат за решат съществени организационни проблеми по ВиК асоциацията „ Кюстендилска вода “. От години ВиК " Паничище " -Сапарева баня отхвърля да влезе в асоциацията, срещу е цялото население на общината, а в същото време общините Дупница, Рила и Бобошево желаят да я изоставен.

Напрежението е огромно - поради отхвърли на община Сапарева баня, както и на общините Дупница, Рила и Бобошево да се консолидират във ВИК асоциацията „ Кюстендилска вода “ Кюстендилска област не може да  получава европейски средства за поддръжка на ВИК бранша в района, редица значими ВиК планове за района не се осъществят.

Кметът на Сапарева баня Калин Гелев разяснява, че не счита, че през последните 6 години настройките са се трансформирали.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР