Съоснователят на мобилното приложение WhatsApp Ян Кум напусна Facebook, заради

...
Съоснователят на мобилното приложение WhatsApp Ян Кум напусна Facebook, заради
Коментари Харесай

Съоснователят WhatsApp напуска Facebook

Съоснователят на мобилното приложение WhatsApp Ян Кум напусна Фейсбук, поради различия с управлението на обществената мрежа, съобщи Си Ен Би Си.

Кум, който стана част от екипа на Фейсбук, откакто софтуерният колос закупи WhatsApp за 19 милиарда $ през 2014 година, написа в обществената мрежа, че е пристигнал моментът да продължи напред и да отдели време на неща, отвън сферата на технологиите.

„ Ще продължа да поддържам WhatsApp, само че от другата страна “, написа той.

Напускането на Кум, който неведнъж се е изказвал в отбрана на неприкосновеността на персоналните данни, идва в миг, когато Фейсбук е обект на всевъзможни рецензии поради абсурда с Cambridge Analytica и неуспеха в битката с подправените вести.

В своята пост във Фейсбук Кум не разясни, какви тъкмо са аргументите за неговото отдръпване, само че от „ Вашингтон пост “ настояват, че той е изразил неодобрение от „ разликите в метода “ на Фейсбук във връзка с събирането на данни, криптирането, рекламните доходи и мобилните заплащания.

Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг благодари на Кум за неговата работа в компанията и за това, че му е посочил, по какъв начин криптирането може да „ върне властта от централизираните системи назад в ръцете на хората “.

Оставката на Кум идва по-малко от два месеца, откакто другият основател на WhatsApp Брайън Актън прикани почитателите си в Twitter да изтрият профилите си във Фейсбук поради абсурда с изтичането на лични данни.

„ Време е. #deletefacebook ", написа Актън в Twitter.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР