Съоръжението било на почти 50 години Започна разследване на тежкия

...
Съоръжението било на почти 50 години Започна разследване на тежкия
Коментари Харесай

Двете пострадали в инцидента край Девня жени ще бъдат подложени на серия от операции

Съоръжението било на съвсем 50 години
Започна следствие на тежкия случай край Девня, при който камион с екскаватор удари бетонно оборудване, което падна и затисна кола. Две дами пострадаха и са в доста тежко положение.

„ В автомобила са пътували две дами. Едната 81-ви набор, другата 61-ви, майка и щерка. Вследствие на пътния случай двете дами претърпяват тежки травматични увреждания на долните крака “, сподели основен контрольор Петко Камбуров пред Нова телевизия.

Пострадалите дами са настанени в реанимацията на болница Св. Анна във Варна.

От лечебното заведение оповестиха, че следва серия от интервенции на крайниците им след тежкия случай.

Към момента придвижването по пътя Девня-Суворово е прекратено. Предстои подробен оглед дали бетонното защитно оборудване е градивно крепко и едвам когато се откри, че няма заплаха, придвижването по пътя ще бъде възобновено.

Въпросното оборудване е благосъстоятелност на „ Солвей соди “ и е високо над 5 метра. То не е обозначено със специфични пътни знаци, тъй като те се поставят, в случай че сходно оборудване е високо под 4,2 метра.

„ В рамките на днешния ден ще бъдат изискани документи по съответния ред дали транспортното средство има съответното позволение. Ако има, какви габаритни размери са вписани в него и дали превозването на товара е осъществено в сходство с условията на разпоредба 11 за извънгабаритни или тежки транспортни средства “, изясни началникът на КАТ-Варна гл. контрольор Петко Камбуров пред bTV.

Той добави, че с цел да бъде едно транспортно средство, в това число и товарът му, квалифицирано като извънгабаритно, то височината му би трябвало да бъде над 4 метра, какъвто е и съответният случай.

„ Съоръжението е пуснато в употреба 1974 година и от този момент предстои на годишен мониторинг от нашите екипи, непрекъснато се правят нужните поправки вследствие на огледите. При всички огледи не сме забелязали нещо, което да изисква някакви обилни интервенции “, съобщи индустриалният шеф на „ Солвей соди “ Пламен Борисов.

Кметът на Девня помоли всички водачи да карат по-внимателно, защото теренът е доста претрупан.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР