Съобщиха се брой на заразени, починали, настанени в болници, но

...
Съобщиха се брой на заразени, починали, настанени в болници, но
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев поиска ясни критерии при обявяването на мерки срещу COVID-19

Съобщиха се брой на инфектирани, умряли, настанени в лечебни заведения, само че това са единствено бройки. Трябваше да се обясни при колко какво се случва. Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от „ Демократична България” и ръководител на здравната комисия в Народно събрание доктор Александър Симидчиев.

" Трудно е да се планува пандемията, само че може да използваме данните от втория пик, с цел да предвидим какво ще се случи в третия пик. Именно и тези данни би трябвало да се оповестяват ", сподели още той.

" Мерките се случват при недобре координирани и комуникирани дейности. При оповестяването на изключителна епидемиологична конюнктура и ограничения би трябвало да има ясни критерии – да вземем за пример, избрани ограничения при над 1000 инфектирани и свалянето им под 1000 инфектирани ", разкри доктор Симидчиев.

" Математиците на НОЩ могат да създадат съответните калкулации за разпространяването на вируса ", счита депутатът от Демократична България.

" Този Щаб работеше и съдействаше на здравния министър, с цел да взима съответни решения. Не бива да се стопира работата на НОЩ, тъй като е към този момент настоящ орган ", заяви ръководителят на здравната комисия в Народно събрание.

" Не е значимо кой е член на НОЩ, а привилата, при които работят ", добави депутатът от Демократична България.

Според доктор Симидчиев болшинството в Народно събрание е флуидно и по едни въпроси то е едно, а при други - друго. Относно третия мандат, народен представител съобщи, че решението на Демократична България ще бъде разкрито, в случай че мандатът бъде предаден на тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР